Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților a început la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, la ora 12:00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

Trupul neînsuflețit al Arhieiscopului Sucevei și Rădăuților va fi apoi depus, conform dorinței sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinția Sa și l-a pregătit dinainte.

Cei care vor dori să-și ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugați să respecte măsurile și îndrumările specifice acestei perioade.

Pe ultimul drum, ÎPS Pimen, conform legii în vigoare, va fi condus de un grup de doar 16 persoane și de obștea de la Sihăstria Putnei.

„Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice, situația să fie cu mult îmbunătățită și restricțiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toții de a cinsti așa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, locțiitor al arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie și episcopul vicar PS Damaschin împreună cu un sobor de preoți au oficiat Sf. Liturghie în curtea mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Trebuie precizat că enoriașii, veniți încă de la prima oră pentru a asista la ceremoniile religioase din această zi, stau la distanță unii de alții, fiind marcate locurile în care aceștia pot sta astfel încât să se respecte regulile actuale din pandemie.

La înmormântare participă autorități locale și județene, precum și Prințul Nicolae al României, împreună cu soția sa.

Slujba de înmormântare a fost transmisă Live de către  SuceavaLIVE:

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.