Președintele Gheorghe Flutur a anunțat că Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost finalizat și dotat, ceea ce înseamnă că, după obținerea avizelor necesare și după angajarea personalului necesar, va fi deschis pentru suceveni.

„Este o noutate și vreau să felicit echipa de conducere pentru efortul pe care l-a făcut pentru a pune în funcțiune acest laborator. PET-CT-ul este aparatul cel mai modern care evidențiază funcționarea celulei. Dacă până acum, pentru bolnavii de cancer era Computer Tomograful care arăta morfologia, acum vorbim de funcționarea celulei”, a dubliniat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a scos în evidență faptul că sucevenii bolnavi de cancer nu vor mai fi nevoiți să se mai programeze peste câteva luni la spitalele din Iași, Cluj, Târgu Mureș sau București.

„Pe lângă acest aparat, mai avem un SPET-CT, iar din discuțiile purtate cu medicii, cu ajutorul acestora se câștigă timp în lupta cu boala, pentru că se face o evaluare în timp real pentru a se putea interveni”, a declarat președintele CJ Suceava.

Acesta a subliniat că investițiile făcute de către Spital și Consiliul Județean Suceava se ridică la peste 10 milioane de lei, iar spațiul în care se desfășoară activitatea este de aproximativ 600 de metri pătrați.

„În Ședința Consiliului Județean Suceava de vineri, 7 august vom aproba înființarea de posturi, iar din câte știu vor veni doi medici, pentru început, să lucreze la SJU. De asemenea, avem nevoie și de asistenți. Vrem să intrăm în linie dreaptă cu aprobarea schemei de funcționare pentru Medicina Nucleară”, a precizat Gheorghe Flutur.

De cealaltă parte, managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, medicul Alexandru Calancea, a subliniat că înființarea acestui laborator este un real beneficiu pentru pacienții din județul Suceava.

„Pacienții din județ sunt privați de aceste investigații, întrucât trebuie să ajungă în alte centre pe liste de așteptare. Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul”, a precizat Alexandru Calancea.

Trebuie precizat că rolul acestui laborator va fi să determine dacă inima, rinichii, ficatul, tiroida și creierul funcționează normal și dacă există tumori canceroase, infecții sau traume la nivelul oaselor. Datorită imagisticii pe baza Medicinei Nucleare, medicii vor reuși să identifice problemele medicale în stagii incipiente, ceea ce reprezintă un mare avantaj față de metodele vechi de diagnosticare. Prin urmare, afecțiunile vor putea fi ținute din timp sub control, ceea ce va îmbunătăți rezultatul tratamentului.

Bolnavii diagnosticați cu cancer, boli de inimă, boli endocrine sau tulburări neurologice vor avea o nouă șansă de investigații și tratament în laboratorul de medicină nucleară, care se va deschide în cadrul Spitalului Județean Suceava. 

Laboratorul de Medicină Nucleară de la Spitalul Județean Suceava va fi al doilea departament de acest gen din Regiunea Nord-Est, după Iași, la nivel național fiind cinci astfel de laboratoare medicale în spitale de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.