Pe plaiuri bucovinene, Crăciunul este cea mai așteptată sărbătoare a anului și, de departe, cea mai bogată în tradiții și obiceiuri pe care oamenii de aici le-au păstrat pentru a avea astăzi ce povesti unei lumi întregi.

Bucovina înseamnă glasuri curate ale colindătorilor și urături rostite de bărbați falnici ca brazii, înseamnă peisaje pitorești și povești la gura sobei, iar toate acestea înseamnă mai mult decât ceva ce poate fi cumpărat cu bani.Tradiţiile de Crăciun din Bucovina sunt unele dintre cele mai bine păstrate astfel de obiceiuri din întreaga ţară. Deşi în ultimii ani zona Bucovinei a devenit din ce în ce mai populară datorită mănăstirilor, pârtiilor de schi, dar și ospitalității localnicilor, foarte mulţi turişti vin aici în timpul sărbătorilor de iarnă tocmai pentru a petrece un Crăciun autentic şi pentru a se bucura de farmecul unor obiceiuri care nu se mai găsesc altundeva.

Despre acest loc de basm, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este unul dintre cele mai conturate de pe harta culturală a țării. De altfel, președintele Flutur îi invită pe toți cei care vor să descopere magia locului, în Bucovina.

„Puternic conturată pe harta culturală a României, Bucovina strălucește prin valorile sale materiale și spirituale, prin stilul ei propriu și unitar, prin marea sa bogăție și diversitate. Lasă-te atras de farmecul acestui spațiu plin de măreție și solemnitate și vino să-i cunoști oamenii, să-i vezi frumusețile și să-i descoperi misterele!

Aceasta este Bucovina, Grădina tradițiilor… Odată ce ai părăsit aceste meleaguri, după ce le-ai descoperit frumusețea inedită și magia, îți va fi de-a dreptul imposibil să uiți peisajele pure, oamenii simpli și ospitalieri, cultura spirituală și civilizația. 

Hai în Bucovina!”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Crăciun în Bucovina”, proiect devenit tradiție

 

Proiectul care a reunit toate tradițiile și obiceiurile din zona Bucovinei a luat naștere în primul mandat al președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a inițiat „Crăciun în Bucovina”. Încă de la început, acesta a avut ca scop promovarea potențialului turistic imaterial al Bucovinei printr-o nouă modalitate de abordare a turismului intern, respectiv turismul de eveniment.

Bucovina este cunoscută ca fiind una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, în perioada sărbătorilor. Oamenii sunt îndrăgostiţi de tradiţiile şi obiceiurile din preajma Crăciunului.

Turiștii care ajung de Crăciun în Bucovina trebuie să știe că în fiecare localitate din acest tărâm sfânt sunt organizate evenimente specifice perioadei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.