Președintele Ligii Aleșilor Locali din Partidul Național Liberal, Gheorghe Flutur, a participat sâmbătă, la întrunirea Ligii Aleșilor Locali PNL, unde a vorbit despre parteneriatul între administrația locală, președenție și Guvern.
„Dezvoltarea României se poate face numai în parteneriat între administrația publică locală-Președinție și administrația publică centrală. Aici avem oameni care au trecut prin vot iar mulți dintre ei au făcut scoruri frumoase la ultimele alegeri, despre care s-a vorbit pozitiv, ca exemple de bune practici în administrațiile lor, trebuie să îi felicităm și să îi rugăm să reporteze victoria și pe data de 10 noiembrie, la alegerile prezidențiale”, a transmis Gheorghe Flutur.
Acesta a vorbit și despre necesitatea rezolvării anumitor obiective legislative.
„Ne referim aici la descentralizare. Legea cadru a descentralizării din 2006 nu s-a mai pus în aplicare. Mai nou, Codul Administrativ a anulat această lege. Administrația publică suferă de lipsă de descentralizare. Când vorbim de dezvoltare locală, este mai mult de finanțare și nu dezvoltare. Este o politică de sus în jos. Cetățeanul este slugă a Guvernului. Nu știm ce urmează. Se anunță din partea Executivului că vin fel de fel de programe, dar noi nu suntem consultați și de multe ori sunt aplicate prost în teritoriu pentru că nu se ține cont de strategiile locale”, a explicat Gheorghe Flutur.
Acesta a subliniat și necesitatea programelor de finanțare pentru orașele mici și proiector reale pentru dezvoltarea mediului rural.
De asemenea, Flutur a explicat că dezvoltarea rurală nu înseamnă doar subvenții de la Ministerul Agriculturii și că este nevoie de programe complexe pentru mediul rural.
„Dezvoltarea României așteaptă alocarea de resurse și în aceste zone. Dezvoltarea rurală astăzi, pentru că România este un spațiu de 50% rural, este privită doar ca o alocare de subvenții pentru agricultură. Despre altceva nu se vorbește. Și acolo va trebui să implicăm mai multe ministere pentru că dezvoltarea înseamnă mult mai mult decât Ministerul Agriculturii. Dezvoltarea rurală înseamnă jumătate de Românie și eu cred că PNL are obligația să rezolve aceste probleme. De aceea, am venit astăzi aici să vă spunem că suntem pregătiți să pornim dezvoltarea adevărată a României”, a conchis Gheorghe Flutur.
Lasa un raspuns