Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit în cadrul mitingului de lansare a candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 atât despre campania electorală, despre adversari, dar și despre neajunsurile cu care se confruntă zona Moldoveni, pe care o consideră izolată intenționat și ținută în sărăcie de către PSD.

Miting pe vreme rea, pentru vremuri mai bune, așa și-a început Gheorghe Flutur discursul, mulțumindu-le miilor de participanți care au luat parte la eveniment, în ciuda frigului și vremii ploioase.

„Mă uit la colegii care pleacă în Parlamentul European. Nu sunt invidios, nu mi-e ciudă. Sunt convins că dacă voiam, puteam să fiu și eu pe un loc eligibil. Dar am spus așa: mergeți voi, eu mă duc la Suceava să fac administrație locală și cred că putem să ne completăm unii pe alții foarte bine. Aștept de la voi să faceți mai mult pentru noi, cei de acasă, din administrația locală”, a transmis Gheorghe Flutur.

Acesta consideră că Partidul Social Democrat a fost un dușman al Sucevei, spunând că a devenit un partid „sătesc”, făcând referire la mitingul organizat în comuna Dumbrăveni.

„Chiar dacă guvernul de la București sau guvernele de la București de multe ori au fost ostile, și vorbesc aici de Suceava, care a fost pedepsită în ultima perioadă, am încredere în colegii mei. În campania electorală trebuie să ne spunem năduful. De multe ori tăcut în acești trei ani. Am zis că vine vremea campaniei electorale, dar PSD-ul a fost dușmanul Sucevei și al Bucovinei și vă pot dovedi oricând. Dacă ne gândim la PSD, care a devenit un partid sătesc, amintiți-vă că adunarea lor electorală au făcut-o într-o comună, nu au avut curajul să vină în Suceava, PSD care și-a adunat într-o sală de sport public de-al lor și au spus ai lor că n-au făcut nimic. Un partid de nimic pentru Suceava: asta să rămână în istorie. Ei cu mâna lor și-au făcut-o”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Liderul PNL Suceava a criticat PSD pentru lipsa autostrăzilor, pentru că nu a făcut nimic pentru a lega Moldova de celelalte provincii istorice, dar și pentru că a dezindustrializat România.

„PSD a izolat Moldova: nici un kilometru de autostradă. A făcut un privat, în semn de protest, un metru de autostradă și era să o pățească cu ei. Deci, nici măcar acest mesaj nu l-au înțeles, pentru că noi, Suceava, suntem, din păcate, campioni la exportul de forță de muncă. Peste 150.000 de oameni din Suceava sunt plecați la muncă în străinătate. Pentru că lipsesc autostrăzile, investitorii se opresc în Ardeal, dincolo de Carpați, și nu e în regulă. PSD-ul a învrăjbit generațiile: tinerii cu pensionarii, orașul cu satul, bugetarii cu mediul de afaceri. Aceste lucruri nu sunt în regulă. PSD-ul a condus aproape 20 de ani județul Suceava și s-a ocupat de împărțit proprietăți. Vreo 15 ani a umplut tribunalele cu țărani care s-au judecat pentru proprietăți, proprietăți tot confiscate de strămoșii lor, bolșevici. Au dezindustrializat România și nu făcut nimic în loc. Acum luptă din răsputeri să ne scoată din Uniunea Europeană. Nu este în regulă așa ceva. De aceea, mesajele mele pentru colegii europarlamentari sunt foarte clare: reprezentați România cu demnitate, dar nu demnitatea de tip Dragnea, căruia îi plac banii europeni, dar nu îi place disciplina europeană. Ai intrat într-o casă europeană, trebuie să respecți niște reguli și să aduci fonduri. Trebuie să ne ajutați să legăm Moldova de Ardeal și de Bucureşti. Suceava trebuie legată cu autostrăzi, de urgență. PSD a izolat și a ținut intenționat Moldova în sărăcie”, a declarat liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a ținut să transmită și că Partidul Național Liberal trebuie să promită lucruri clare, prioritară fiind legarea provinciilor istorice prin autostrăzi.

„Am fost în politica de la vârf. Mai sunt, dar mă ocup mai mult aici de Suceava. Cred că trebuie să ieșim cu câteva lucruri clare, pentru țară, să promitem că venim la guvernare să facem niște lucruri simple și clare. Cel mai urgent este să tăiem Carpații cu autostrăzi care să lege cele trei provincii. Pariul liberalilor va trebui să fie această legătură fizică între provincii. Sunt bani. Nu există „nu se poate”. Numai la PSD există acest «nu se poate»”, spus Flutur.

De asemenea, liderul PNL Suceava a explicat și de ce unii primari migrează din 4 în 4 ani, în funcție de partidele de la putere.

„Cât de nedrept este că e centralizată toată averea la București. Cerem ca resursele naturale, redevențele lor să rămână în cea mai mare parte la bugetele locale. Adică Bucovina are lemn, are apă minerală, are gaz metan, are piatră și companiile naționale iau tot profitul de pe aceste produse și când ni se rupe un drum la munte, trebuie să mă duc să cerșesc guvernului de la București să îmi dea bani să îl repar. De aceea migrează primarii din 4 în 4 ani la partidele de la putere: pentru că sunt dependenți de guvernul central, care de multe ori este vitreg cu provincia”, a spus acesta.

Gheorghe Flutur a vorbit și despre diferența dintre numărul pensionarilor și numărul salariaților și a subliniat necesitatea unui program de reindustrializare a României.

„Strig de aici de la Suceava: solidaritate între generații! Dacă suntem oameni responsabili, trebuie să ne punem noi întrebarea: nouă cine ne va plăti pensiile? Pentru că generația tânără pleacă la lucru în străinătate dacă nu oprim acest fenomen. Obligatoriu, PNL trebuie să deschidă un program de reindustrializare a României, pentru că așa de mare este diferența la număr dintre pensionari și salariați încât există riscul unei rupturi de solidaritate, că nu are cine să susțină fondul de pensii. Trebuie să investim în locuri de muncă, pentru că este o chestiune de siguranță națională”, a conchis Gheorghe Flutur, liderul PNL Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.