Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a participat la şedinţa Asociaţiei Aeroporturilor din România pe teme economice, comerciale şi achiziţii publice din domeniul aviaţiei civile, care a avut loc joi, 11 mai, la Gura Humorului.

Potrivit acestuia, modul și la viteza cu care se dezvoltă infrastructura românească trebuie să dea foarte mult de gândit, mai ales că, cu zero kilometri de autostradă pe zona Moldovei, va exista o presiune pe aeroporturi, pentru că oamenii doresc să circule, viteza de circulație a crescut și afacerile încep să meargă.

Sunt convins că viitorul acesta va fi: pe calea aerului. Dau exemplu drumurile super aglomerate cu autocamioane. Coloanele de tiruri creează probleme și în Germania, pe autostrăzi, și se discută de lărgirea benzilor. Închipuiți-vă la noi, unde nu avem autostrăzi, ce înseamnă 8 ore până la București sau 14, de la Suceava până la Timișoara. Atunci e clar că va trebui să găsim și perspective aeriene. Eu insist pentru curse aeriene Suceava – Timișoara, Suceava – Cluj, Suceava – Constanța, pentru că oamenii au nevoie de așa ceva”, a declarat Flutur.
Președintele CJ Suceava a vorbit și despre întâlnirea avută cu Klaus Iohannis și reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava.
La întâlnirea cu Iohannis am discutat despre un cluster pe care l-am pus în mișcare, pentru că, fiind pe granița cu Ucraina, trebuie să valorificăm această oportunitate. Să nu uităm că sunt 300.000 de români la 70 de kilometri de noi, în Bucovina de Nord, la Cernăuți, și destul de mulți din ei au început deja să circule de pe aeroportul nostru”, a mai spus Flutur.
Asociația Aeroporturilor din România reunește ca membri permanenți 16 aeroporturi civile din România, precum și membri asociați, companii cu activități conexe domeniului de activitate aeroportuar: ROMATSA, societăți de proiectare și construcții, furnizori de produse și servicii sau alte activități non-aeroportuare.