Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, de unde a anunțat că începe modernizarea drumului E85.

„Suntem în Vama Siret, la kilometrul zero al Drumului European 85. Aici este granița dintre România și Ucraina, Punctul Vamal Siret – unul dintre cele mai mari puncte de frontieră de uscat, unde anul trec peste 700.000 de autovehicule. Mă bucur să fiu aici cu reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri București, pentru că se începe modernizarea E85, de aici din frontiera de la Siret, spre orașul Siret, traversează orașul Siret. Vremea e bună și mulțumesc Ministerului Transporturilor, Companiei Naționale de Drumuri pentru că ne-au ascultat rugămințile. Am fost de mai multe ori în această vamă și am cerut modernizarea acestui drum”, a precizat Gheorghe Flutur.

Acesta a anunțat că miercuri, 30 septembrie, se depune cererea de finanțare pentru modernizarea punctului vamal Siret, o investiție de 10 milioane de euro.

„Aici, cea mai importantă piesă din proiect este un tunel de scanare rapidă a TIR-urilor, pentru a scurta durata de așteptare în vamă. După ce se va moderniza acest punct vamal, se estimează o creștere a numărului de autovehicule care trec prin această vamă, în special pe ruta Cernăuți-București, spre Turcia, spre Grecia. Tocmai de aceea, nu cu mult timp în urmă, s-a semnat aici, la Siret procedura de începe a proiectării a autostrăzii A7 Siret-Suceava-București, din acest punct. De aici va porni autostrada A7. Mă bucur că a fost auzită vocea noastră, a sucevenilor. Sunt foarte bucuros că s-a dat drumul la modernizarea acestei porțiuni de drum. În orașul Siret, de asemenea, se va moderniza E85, ceea ce înseamnă un câștig uriaș pentru zonă”, a mai precizat Gheorghe Flutur.

Alături de președintele Consiliului Județean Suceava s-a aflat și Adrian Popoiu, primarul orașului Siret.

„Trebuie spus faptul că și noi, Primăria orașului Siret, dorim de mai multă vreme ca acest drum european să fie modernizat. De aceea, noi am făcut mai multe solicitări la Compania Națională de Administrare a Drumurilor de la Iași, inclusiv la Ministerul Transporturilor. Iată că astăzi visul nostru se împlinește. Reușim să avem aici un drum european care arată că România este un stat civilizat. În orașul Siret există destul de mult disconfort în momentul de față din cauza acestui drum. Odată modernizat, cei care locuiesc aproape de drumul european se vor simți confortabil și acest drum nu el va mai crea probleme. Mulțumesc domnului președinte Flutur, mulțumesc Ministerului Transportului și Companiei Naționale de Administrare a Drumurilor pentru implicare”, a transmis primarul Adrian Popoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.