Alina Gorghiu, senator PNL, solicită reîntoarcerea la Comisia specială a propunerii de modificare a Legii 303/2004 ori respingerea acesteia în plen, motivând că afectează grav sistemul judiciar.

‘Fac un apel către domnii Dragnea şi Tăriceanu încă de pe acum, de dimineaţă, înainte de a începe şedinţele la Parlament, de a opri procesul de a face praf legile Justiţiei. Declaraţiile venite din ALDE referitoare la problema răspunderii magistraţilor sunt doar un pas premergător circului care urmează în plen. Acest partid, membru al coaliţiei de guvernare, nu mai este acum de acord cu soluţia votată de comisie tot de ai lor, colegii de coaliţie mare care guvernează iresponsabil România. Nu-mi amintesc să fi protestat puternic în comisie, să fi ieşit din sală în semn de protest… Deci, teatrul ieftin continuă’, a scris luni Gorghiu pe Facebook.

Ea susţine că aceste legi vor fi redefinite în plen. ‘Sistemul judiciar este acum pe cale de a se bloca pentru că din declaraţiile contradictorii care merg într-o parte sau în alta nu se mai înţelege decât dorinţa de a modifica legile şi de a slăbi independenţa Justiţiei. Nimeni nu înţelege în mod concret ce anume va mai urma. Tot acest blocaj este generat de ambiţii care devin tot mai personale cu fiecare zi ce trece’, arată senatorul PNL.

Gorghiu afirmă că orice proiect lansat în spaţiul public sub patronajul PSD – ALDE şi ”purtat de oameni cu probleme” este compromis din start şi este respins de societate. ‘De aceea, domnilor, solicit ca propunerea de modificare a Legii 303/2004 să fie întoarsă către Comisia specială, iar dezbaterea să fie reluată până când iese ceva bun (după ce mai întâi trebuie să aşteptăm decizia CCR referitoare la soarta acestei Comisii speciale comune). O altă variantă este aceea de a se vota în plen respingerea propunerii legislative, cu atât mai mult cu cât aceasta afectează grav sistemul judiciar şi este evident neconstituţională. Orice altă variantă este extrem de periculoasă pentru independenţa sistemului judiciar’, spune ea.

Senatorul liberal aminteşte că sunt zeci de amendamente teoretic respinse, dar care pot fi oricând reactivate în plenul Camerei Deputaţilor şi pot deveni ‘adevărate bombe’ la temelia independenţei Justiţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.