UPDATE: Au fost 281 de voturi împotrive lui Florin Cîțu.

În aceste momente, Guvernul Cîțu a picat cu 200 de voturi. Moțiunea de cenzură a fost votată de parlamentari astăzi, 5 octombrie 2021, cu bilele la vedere.

Premierul Florin Cîțu a anunțat înainte de rezultatul votului pe moțiunea de cenzură că Guvernul a picat. Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, premierul a spus la un moment dat: „ar trebui să-i întrebați pe cei care au dat jos Guvernul”, asumându-și practic căderea guvernului.

„Este o decizie a Partidului Național Liberal de a nu mai avea discuții în ceea ce privește guvernarea cu partidul care votează astăzi alături de PSD și AUR.”

Totuși, Florin Cîțu a admis că ar putea avea negocieri cu USR-PLUS, după ce a precizat că „toate opțiunile sunt pe masă”:

„Vom negocia pe proiecte, repet, pe proiecte, cu toată lumea.”

Întrebat ce mesaj are pentru români, Florin Cîțu a răspuns:

„Nu plecăm, nu ne predăm.”

Planul lui Florin Cîțu după ce a căzut Guvernul PNL

Dacă acest guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale, a spus, marți, Florin Cîțu la dezbaterea moțiunii de cenzură.

„PNL nu este un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în această perioadă dificilă, plină de incertitudini și crize mondiale de creșteri globale ale prețurilor. Nu o facem însă. Rămânem în picioare, luptăm până la capăt, nu dezertăm. Nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom face, indiferent de cât s-ar opune Ciolacu, tovarășul cu spirala (Dacian Cioloș n.r.) și căpitanul extremiștilor”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a spus că PNL va continua guvernarea.„Dacă acest guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale. Nu voi permite ca România să ajungă sub controlul stângii corupte, a reformiștilor de fațadă sau a extremiștilor anti-vacciniști și anti-europeni”, a subliniat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, atacat de Dan Barna

Dan Barna a transmis astăzi, la dezbaterea moțiunii de cenzură, faptul că Florin Cîțu putea fi un erou, însă a ales să fie un oarecare banal.

„Aţi fi putut fi premierul acela reformator de care România are nevoie. Aţi fi putut fi erou, dar aţi preferat această iresponsabilitate relaxată. Aţi avut de administrat o campanie de vaccinare şi aţi dat-o de gard cu un Congres cu 5000 de oameni. Aţi distrus o coaliţie. Aţi avut practic totul la dispoziţie, voturile oamenilor, buna noastră credinţa şi aţi avut mandatul de a pune această ţară pe drumul cel bun. Eu v-am spus că aici vom ajunge, în acest moment. Noi ne respectăm cuvântul. Suntem aici şi vom vota aceasta moţiune de cenzură. După 30 de ani, chiar aţi fi putut superman, dar aţi ales să fiţi un oarecare banal Florin Cîțu”, a spus Dan Barna.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.