Deputatul PSD de Suceava. Emanuel Havrici, cel care face parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice și care reprezintă, în special, interesele oamenilor din zona de munte a județului nostru, îi asigură pe aceștia că anul 2018 va fi un an cu multe măsuri benefice pentru ei.

Potrivit deputatului sucevean, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are pentru 2018 un buget de 23,45 miliarde de lei – credite bugetare – în creştere cu 23,62% faţă de execuţia preliminată a anului 2017. Creditele de angajament în 2018 reprezintă 27,524 miliarde de lei.

„Bugetul este structurat pe câteva programe fundamentale şi consider că este acoperitor şi face posibilă desfăşurarea tuturor proiectelor importante pe care ni le-am propus. Pentru oamenii din zona de munte a județului Suceava, cei cu care eu țin legătura și le preiau doleanțele avem vești bune. Avem mai multe programe prevăzute prin proiecte de legi și ne dorim mult încurajarea investițiilor din zona de munte. Pentru locuitorii zonei de munte vor exista programe de investiții pentru centre de colectare a laptelui, programe pentru colectarea, spălarea și prelucrarea lânei, dar și pentru centre de colectare și prelucrare a fructelor de pădure. De asemenea, oamenii vor putea opta și pentru construirea unor centre de sacrificare a animalelor precum și pentru înființarea stânelor montane”, a declarat deputatul Havrici.

Subvenţiile acordate producătorilor agricoli reprezintă 1,731 miliarde de lei, iar cheltuielile din credite bugetare destinate finanţării programelor din fonduri europene nerambursabile FEGA, FEADR şi FEPAM – 19,5 miliarde de lei.

Proiectul de buget pentru 2018 este construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.