În sedința deliberativului județean de vineri, 26 februarie, consilierii județeni vor discuta calendarul activităților turistice ale Bucovinei pentru anul 2016 .

hora bucovinei sursa horabucovinei.ro

Vicepreședintele Consiliului Judetețan Suceava, Ilie Niță, inițiatorul proiectului privind manifestările turistice la care va participa sau pe care le va organiza Consiliul Județean în anul 2016, propune un buget de 620.000 lei pentru desfășurarea sau organizarea anumitor manifestări.

Judeţul Suceava, reprezentat la Târgul de turism din Augsburg

Târgul internațional de Turism AFA Augsburg, ce se va desfășura în perioada 2 – 10 aprilie, va avea nevoie de 36.000 lei, din care 26.000 să fie suportați din bugetul Centrului Cultural Bucovina și 10.000 lei din bugetul Consiliului Județean.

Participarea județului Suceava la târgul AFA Augsburg 2016 se înscrie pe linia manifestărilor organizate în cadrul parteneriatului existent între județul Suceava și regiunea Schwaben din Germania. Publicul german va avea posibilitatea de a afla informații referitoare la potențialul turistic al Bucovinei și la pachetele turistice oferite de agenții economici de la nivelul județului. Delegația va fi condusă de Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean și va fi alcătuită din 23 de persoane, și anume 16 artiști, doi meșteri populari experimentați în ceramică neagră, un translator, un reprezentant al CNIPT Suceava, un coordonator grup artistic și doi conducători auto.

Printr-o scrisoare adresată președintelui Consiliului Județean Suceava, președintele Regiunii Schwaben, Jürgen Reichert, precizează că ar aprecia participarea unui grup de dansatori și a unor muzicieni, mai exact 4 cupluri de dansuri și 6-7 muzicieni.

„Grupurile de artiști vor avea reprezentații zilnice la standul de expoziție. De asemenea, se oferă posibilitatea de a înființa la stand un punct de informare pentru oferta turistică din județul Suceava. Responsabilitatea acestui punct de informare va fi dată unui profesionist care să fie vorbitor fluent de limba germană. Costurile privind standul, cazarea și masa delegației din Suceava vor fi suportate din bugetul regiunii Schwaben”, se arată în scrisoare.

 

„Hora Bucovinei 2016” de la Frasin, pe 22 mai 2016

Evenimentul „Hora Bucovinei 2016” va fi organizat în data de 22 mai, în incinta fostei tabere Bucşoaia din oraşul Frasin.

Edilul șef al orașului, Marinel Bălan, a declarat pentru SuceavaLive că „Hora Bucovinei” este cea mai importantă manifestare pe care o are zona noastră.

„Energia și dragostea pentru acest ținut, ne face să reușim să ducem mai departe acest eveniment. Și în acest an ne-am propus să promovăm tot ce are mai frumos dulcea nostră Bucovină”, a spus primarul orașului Frasin.

 

Alte manifestări prinse în calendarul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava

În calendarul festivalurilor culturale, dar și târgurilor internaționale, un loc aparte îl reprezintă „Târgul internațional de Turism” din Katowice, Polonia, ce se va desfășura în perioada 18 – 20 martie. Acest târg dedicat turismului are ca target atragerea etnicilor polonezi către zona Cacica.

În toamna acestui an, pe 4 septembrie, va avea loc Festivalul „Comorile muntelui”, din masivul Rarău. Evenimentul inițiat de președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, se află la cea de-a III-a ediție. Alături de administrația județeană care dorește promovărea eficientă a resurselor turistice naturale și antropice din zona, vor participa primăriile din GAL Bucovina de Munte și GAL Bazinul Dornelor.

Evenimentul se va desfășura pe platoul masivului Rarău, în locul numit Munceii Rarăului, pe drumul ce leagă Valea Bistriței de Valea Moldovei, numit și Drumul Comorilor.

În scopul creării unui cadru cât mai elocvent punerii în scenă a tradițiilor și obiceiurilor locuitorilor din zona de munte, festivalul găzduiește stâne turistice, expoziții dedicate meșteșugurilor tradiționale, expoziții de produse gastronomice specifice stânei, expoziții dedicate activităților de vânătoare și pescuit, spectacole de cântece și dansuri populare, concurs de orientare turistică și foc de tabără.

Festivalul „Tradiții și Legende Bucovinene”, de la Horodnicul de Sus, va avea loc în acest an în perioada 18 – 19 septembrie 2016.

Festivalul se află la cea de-a III ediție și are ca principal scop valorificarea potențialului turistic existent, precum și conștientizarea populației locale cu privire la păstrarea și conservarea mediului natural, arhitecturii tradiționale, datinilor și obiceiurilor străvechi, meșteșugurilor tradiționale, portului popular, cântecelor și dansurilor populare, legendelor bucovinene, gastronomiei tradiționale specifice zonei.

„Având în vedere faptul că Festivalul „Tradiții și Legende Bucovinene” este dedicat atât iubitorilor de natură, cât și persoanelor interesate de moștenirea culturală a localităților rurale incluse în zona turistică Rădăuți și ținând cont de tendința actuală înregistrată la nivel național și internațional de creștere a cererii turistice pentru activitățile în aer liber și cele din mediul rural, considerând că evenimentul va contribui la atragerea turiștilor români și străini în județul Suceava”, a precizat conducerea Consiliului Județean Suceava.

La final de an Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava va participa în luna noiembrie la „Târgul România-Italia”.

CCIRO Italia și Asociația Românilor din Italia organizează la Roma, în noiembrie 2016, a VIII-a ediție a „Targului România-Italia”.

Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este acela de a promova interesele statului român pe piața italiană, evidențiind câteva sectoare cheie ale economiei românești, concentrându-se cu precădere pe turism și servicii.

One Response

  1. Bibi

    E bataie mare pe siteul asta, cateva sute de cititori din care aproape 50 % sunt trecuti pe trafic din locatie necunoscuta si doar 17% din judetul Suceava. valeu!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.