Subiectul salubritate a fost disputat ani la rand si cel mai mult, in ultima perioada. Este una dintre cele mai importante licitatii ale acestui an organizate de adminsitratia publica locala. In mod noemal, procedura ar trebui sa fie una simpla, avand in vedere durata contractului, care ar fi de 12 ani. Dar cum contestatiile in privinta licitatiilor au devenit un model, ce-i drept nu unul sanatos, acest lucru s-a intamplat si in cazul acesta. Licitatia a fost contestata inainte de a incepe.

„La noi e tara tuturor posibilitatilor, e clar ca trebuie facut ceva in privinta acestor contestatii, la nivel national”, a subliniat primarul Sucevei, Ion Lungu. El se declara total nemultumit ca aceasta licitatia ar putea sa nu se mai tina , in conditiile in care pretentiile nemultumitilor nu inceteaza. De mentionat ca, a fost depusa o contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), de catre o firma din Buzau, contestatie care se refera la obligativitatea ca firmele participante la licitatie sa prezinte in termen de 15 zile de la desemnarea castigatorului un contract pentru depozitarea gunoiului menajer, cu gestionarul unui depozit autorizat. Fara acest tip de contract, prestatorul serviciului de salubrizare menajera nu ar avea unde duce gunoiul produs zilnic de suceveni, pentru ca vechea groapa de gunoi a orasului este inchisa de ani de zile, iar cea noua, de la Moara, nu este finalizata.

Avand in vedere ca acest contract ar fi pe 12 ani, la o valoare de 20 de milioane de euro, este normal sa exista competitie, concurenta…insa ar fi de preferat ca reprezentantii firmelor sa nu actioneze in detrimentul serviciilor pentru comunitate si sa prelungeasca aceasta licitatie la infinit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.