Senatoarea PNL, Vasilica Steliana Miron, a sustinut de curând o noua interpelare adresata premierului Victor Ponta. Aceasta a subliniat faptul ca investițiile publice în județ s-au redus dramatic în ultimii ani, industria lemnului este manipulată de doi producători mari care țin totul sub control, turismul este la pământ și IMM-urile sunt asaltate de amenzi comparabile cu cele pe care le primesc marii retaileri.

„Astăzi Suceava  trăieşte un paradox. Deşi, a fost cel mai împădurit judeţ al ţării, astăzi metrul cub pe cherestea în Suceava este mai scump decât în Bucureşti din cauza politicii economice al celor doi colegii care îngroapă zi de zi judeţul Suceava cu tot cu suceveni, Schweighofer şi Egger Romania. Nu se mai poate vorbi de o industrie a lemnului, de fabrici de mobilă, dar nu se mai poate vorbi de nici o altă activitate economică profitabilă pentru judeţul Suceava. Astăzi, cel mai mare angajator al judeţului este Consiliul Judeţean. Turismul în judeţ este doar ocazional şi în special în perioada sărbătorilor de Paști şi de Crăciun. Ori, turismul adevărat nu reprezintă doar trei săptămâni dintr-un întreg an”, sustine Steliana Miron.

Totodata, senatoarea Miron a mai subliniat  că investiţiile guvernamentale importante în Suceava se rezumă doar la centura neterminată a municipiului Suceava şi modernizarea în lucru a aeroportului Suceava.

Potrivit senatoarei,  judeţul Suceava nu se poate dezvolta inclusiv din cauza „îngroprii firmelor locale.

În acest sens , un exemplu negativ  este şi bazarul din municipiul Suceava. Cu toate că activitatea acestor firme din bazar este una modestă din punct de vedere economic, sancţiunile aplicate sunt distrugătoare pentru afacerile acestora. Astfel, pentru un fond de marfă de circa 5.000- 6.000 de lei, o amendă de 10.000 de lei este nimicitoare. Este de înţeles astfel reacţia disperată a firmelor din bazar faţă de controalele ANAF”,  a mai declarat Steliana Miron.

”Domnule prim-ministru, nu transformati judetul Suceava , doar intr-un exportator de forta de munca, pentru ca nu veti condamna doar judetul Suceava, veti condamna si Romania”, a incheiat Vasilica Steliana Miron.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.