Au trecut zile bune de când Rusia a invadat Ucraina și de când străzile județului Suceava sunt străbătute de mii de mașini conduse de ucrainenii ce fug din calea bombelor.

În fuga lor din calea războiului, mai mulţi refugiaţi au încărcat tot ce au avut la bordul automobilelor şi au plecat din Ucraina. Fără a avea, eventual, un plan final, unii au ales să-şi continue calea spre ţări mai îndepărtate cu avionul. 

La Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava sunt parcate mai multe mașini înmatriculate în Ucraina, însă o parte dintre acestea părăsesc parcarea în câteva ore, în timp ce o altă parte după o zi – două.

Potrivit reprezentanților Aeroportului „Ștefan cel Mare”, parcarea dispune de 138 de locuri, din care aproximativ 20 sunt ocupate de mașinile cetățenilor ucraineni.

„Aceste mașini nu sunt aici de la începutul războiului. Ele vin și pleacă zilnic. Sunt câteva mașini parcate de zilele trecute, însă nu putem spune că sunt probleme. Locurile de parcare nu sunt blocate momentan. Vom vedea cum va evolua situația”, au precizat reprezentanții Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

Trebuie precizat că aeroportul sucevean dispune de mai multe containere încălzite în care cetățenii ucraineni care tranzitează România pe calea aerului se adăpostesc câteva ore până când fac rost de bilete și se îmbarcă în avioanele care îi duc în Vestul Europei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.