Marţi, la ora 13:04, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu în satul Plopeni, oraşul Salcea. 

Iniţial, anunţul pe 112 menţiona faptul că arde o singură anexă, însă la sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta la mai multe construcţii aparţinând de trei gospodării, existând pericolul de propagare la case de locuit, anexe şi un service auto.

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale cu echipaje de militari de la Detaşamentul de pompieri Suceava şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Salcea şi Dumbraveni, cu câte o autospecială. În total, au intervenit 5 autospeciale, 3 de la ISU și 2 de la serviciile voluntare.

Au fost afectate gospodăriile unei femei, respectiv adăpostul de animale şi depozitul de furaje pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, acoperişurile a două bucătării de vară pe 9, respectiv 30 de metri pătraţi, 15 metri cubi lemn de foc, 3 tone de furaje, o tonă de cereale şi alte bunuri. Unei vecine i-au ars adăpostul de animale şi depozitul de furaje pe 80 de metri pătraţi, 2 tone de furaje şi 2 metri cubi lemn de foc. De asemenea, unei alte femei i-a ars astereala din lemn de la acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, precum şi clădirea service-ului auto, izolaţia din polistiren pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi.

Incendiul a fost lichidat la ora 15:45.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Pompierii militari au salvat trei case de locuit, anexe gospodăreşti şi clădirea service-ului auto. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.