Incident misterios semnalat, aseară de Romatsa. Autoritatea aeronautică a sesizat autorităţile după ce a primit un mesaj de alertă de pe costumul unui pilot de avion ultraușor, care ar fi zburat deasupra unei zone împădurite din Bacău. Zeci de oameni au pornit căutările în orb. Dar n-au găsit nimic până la lăsarea întunericului. Căutările vor fi reluate dacă se mai recepționează încă o dată semnalul SOS. Până acum nu se ştie ce aparate uşoare s-ar fi ridicat ieri de la sol.

După ce s-a dat alarma, în jurul orei 18.00, zeci de oameni au pornit în căutarea avionului.

Andrei Grecu, ISU Bacău: La misiune au participat 43 de lucrători ai MAI şi 35 de voluntari. 

Lor li s-au alăturat şi reprezentanţii a cinci comune din jurul pădurii dintre Buhoci si Ungureni, unde se presupune că a avut loc accidentul aviatic.

Lucian Bogdanel, prefect Bacău: Semnalul transmis de Romatsa este de incident aviatic, prăbuşirea să-i zicem generic, a unui avion ultra-uşor, avion de agrement.

Astea sunt coordonatele care au venit prin Romatsa.

Iustin Stoica, administrator public: Punctul care era dat pe GPS l-am identificat, dar, în zona respectivă, am bătut undeva la doi kilometri, stânga-dreapta, mulţi jandarmi, mulţi pompieri, oameni din sat, deci, e bătut de-a fir a păr. Nimic!

Căutările s-au oprit după câteva ore

Cristian Iștoc, primar comuna Buhoci: Au fost foarte mulţi oameni mobilizaţi, de la toate structurile de intervenţie. Şi de la Situaţiile de Urgenţă, avem şi colegi de la primăriile învecinate, dl primar de la Traian, pădurarii din zonă implicaţi, patru pădurari care cunosc foarte bine zona.

Reporter Observator: Este ora 22.00, iar ultimele forţe de ordine se retrag de pe teren după câteva ore de căutări. Este foarte întuneric iar aceştia nu mai pot continua misiunea de căutare.

Carol Măriuţ, viceprimar comuna Traian: Am văzut o luminiţă şi părea că e aproape. Şi am fugit printre copaci, am urcat prin pământ la pe o coastă. Şi din ce mergeam, din ce se îndepărta, că era pe vîrful dealului o sondă.

În ajutor a fost chemat şi un elicopter SMURD.

Reporter Observator: Elicopterul SMURD a survolat zona după coordonatele primite, însă nu s-a găsit absolut nimic.

Andrei Grecu, ISU Bacău: În urma analizei efectuate, având în vedere faptul că semnalul sistemului de alertare nu s-a repetat, căutarea se va relua în momentul în care vom primi noi date. 

Dacă prăbuşirea se confirmă, ar fi al doilea incident aviatic în care e implicat un avion ultrauşor. Sâmbătă, Dan Ştefănescu, un pilot de exceptie, şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit cu un Suhoi 31 la Strejnic, lângă Ploieşti, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.