În data de 8 mai, o femeie de 71 ani din municipiul Suceava a sesizat faptul că a fost înşelată prin telefon de o persoană necunoscută care, sub pretextul că fiul ei a accidentat un copil, a determinat-o să trimită suma de 6 mii de lei.

Din verificări a reieşit faptul că o persoană neidentificată a apelat numărul de telefon fix al victimei, s-a prezentat ca fiind avocat, a discutat şi a comunicat că fiul său a avut un accident şi se află internat în spital şi că a accidentat un copil. Acesta i-a comunicat că trebuie să trimită suma de 6 mii de lei, pentru ca familia copilului accidentat să nu depună plângere.

La solicitarea presupusului avocat, reclamanta a trimis mai multe sume de bani, pe care le-a depus printr-o agenţie bancară, filiala Suceava. Ulterior, contactându-l pe fiul său, reclamanta a realizat că acesta nu a fost implicat în niciun accident şi că de fapt este vorba de o înşelăciune.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de lucrători din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava, în vederea identificării autorului şi soluţionării procedurale a cauzei.

Deşi poliţia a atras atenţia în nenumărate rânduri cu privire la modurile de operare folosite de escroci, fapt ce ar fi trebuit să pună în gardă cetăţenii, există încă situaţii în care credulitatea manifestată de unele persoane, continuă să facă victime.

Poliţia recomandă cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi să nu dea curs unor astfel de cereri. O atenţie deosebită trebuie să o acordaţi si celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită rudă aflată în străinătate și doresc să vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani. Nu daţi curs tuturor anunţurilor publicitare în care se prezintă oferte foarte avantajoase de servicii sau se oferă spre cumpărare bunuri ale căror preţ este mult sub preţul pieţei. Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice, în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.