Miercuri, 29 mai, pompierii militari suceveni au fost solicitați la două intervenții. Prima a avut ca obiect asanarea unor elemente de muniție, iar cea de-a doua localizarea și lichidarea unui incendiu.

În jurul orelor 13.00, echipa pirotehnică a Detaşamentului Suceava a fost solicitată să intervină pentru asanarea unor elemente de muniţie identificate pe raza comunei Pojorâta. Militarii au ridicat, transportat şi depozitat 6 bucăţi proiectil exploziv cal. 100 mm., 2 bucăţi proiectil exploziv cal. 76 mm., 2 bucăţi proiectil exploziv cal. 122 mm., o mină antipersonal, 7 cartuşe de infanterie cal. 7.65 mm. şi 22 de focoase de artilerie. Misiunea pirotehniştilor s-a încheiat la ora 18.45.

La ora 22.54, pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Dorneşti. La sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp., depozitul de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de 120 mp.,  bucătăria de vară pe o suprafaţă de aproximativ 64 mp. şi acoperişul depozitului de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ. 100 mp., cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Pompierii militari, cu sprijinul militarilor de la Gărzile de Intervenţie Siret şi Vicovu de Sus, au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite, arzând acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp., depozitul de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de 120 mp., bucătăria de vară pe o suprafaţă de aproximativ 64 mp, 3 tone de furaje şi 10 mc. lemn de foc, acoperişul depozitului de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ. 100 mp, 15 mc. lemn foc şi un motor electric.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric, provenit de la un cablu electric deteriorat. Pe timpul intervenţiei, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei persoane, care a suferit un atac de panică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.