„Mă bucur că România este reprezentată într-un mod onorant în acest cadru și vă felicit pentru parcursul dumneavoastră academic și profesional. De aceea, îmi doresc consolidarea parteneriatului dintre Universitatea Luxemburg și universități din România, preluarea modelelor de bune practici și dezvoltarea rețelelor academice și de cercetare. Cred că acestea ar contribui la proiectul «România educată», pe care l-am inițiat și îl derulăm în acest moment în țară și care privește viitorul sistemului de educație și cercetare din România”, a declarat Iohannis.
Potrivit lui Iohannis, este foarte importantă dezvoltarea legăturilor dintre cercetătorii și profesorii români din țară și din afara granițelor. Acesta a precizat că Universitatea din Luxemburg este un exemplu de centru academic, ce își îndeplinește cu succes misiunile fundamentale de predare și cercetare, contribuind și la transferul de cunoaștere către societate.
„Obiectivul comun îl reprezintă îmbunătățirea calității vieții, fie că vorbim despre medicină sau despre tehnologia informației. Performanța tinerei universități, care se află în prezent între primele 20 din lume înființate în ultimii 50 de ani, este impresionantă și reprezintă o dovadă a performanței comunității academice și a conducerii instituției”, a mai declarat Klaus Iohannis.
La final, președintele Iohannis le-a transmis studenților români din Luxemburg că abia așteaptă să înceapă o mișcare de revenire a acestora în țară.
Lasa un raspuns