Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Sărbătorii de Pesah, arătând că aceasta îi reuneşte în credinţă pe evreii de pretutindeni în jurul valorii supreme: libertatea.

„La întâmpinarea Sărbătorii de Pesah, transmit calde salutări conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, precum şi tuturor membrilor săi, însoţite de urări de pace, sănătate şi prosperitate. Pesah îi reuneşte în credinţă pe evreii de pretutindeni în jurul valorii supreme: libertatea. Pesah, sărbătoarea familiei şi a comunităţii deopotrivă, celebrează sensul profund al relaţiei dintre om şi divinitate.

Transmiţând un mesaj de fundamentală actualitate întregii umanităţi, Pesah ne oferă o pildă pentru comuniunea în jurul libertăţii, îndemnându-ne, totodată, să fim solidari şi generoşi cu semenii afectaţi de război ori cu cei aflaţi în orice fel de suferinţă. Fie ca această sărbătoare să vă dăruiască speranţă, iubire şi pace, astfel încât să vă bucuraţi de realizarea proiectelor importante pentru familiile dumneavoastră şi pentru Comunitatea evreiască din ţara noastră, în ansamblul său”, spune şeful statului în mesaj, potrivit digi24.ro.

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor la Sinagoga Mare din Bucureşti, scrie psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.