Italia va intra în carantină națională în weekend-ul în care va celebra Paștele, respectiv 3-5 aprilie, potrivit unui proiect de lege consultat vineri de Reuters. Măsura este menită să limiteze răspândirea Covid-19, în contextul în care Italia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri și spitalizări.

Magazinele non-esențiale vor fi închise peste tot în țară în perioada 3-5 aprile, iar cetățenii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru urgențe medicale ori de altă natură.

Restricțiile vor fi sporite și în zonele care sunt în scenariul galben (risc scăzut de transmitere a bolii), deplasarea între localități fiind limitată, restaurantele și barurile închise. La fel școlile.

Odată cu măsurile impuse la nivel național, Italia se pregătește de o regândire a restricțiilor în cele 20 de regiuni al țării, după o evaluare săptămânală, în funcție de evoluția numărului de cazuri. Autoritățile aplică și aici mai multe tipuri de scenarii: alb, galben, portocaliu și roșu, în funcție de nivelul de risc.

Proiectul ar urma să fie aprobat în ședința de vineri a guvernului.

Joi, Italia a raportat aproape 26.000 de noi cazuri de Covid-19 și 373 de decese. Peste 100.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus, de la începutul pandemiei, Italia fiind printre cele mai afectate state europene și țara care a impus măsuri dure de carantină ce au afectat economia țării, vorbindu-se despre ce mai gravă criză după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.