Kremlinul a anunţat, joi, că este uluit de decizia Statelor Unite de a impune sancţiuni împotriva fiicelor adulte ale preşedintelui Vladimir Putin şi a descris această mişcare ca parte a unei frenezii occidentale mai ample împotriva Rusiei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului afirmă că ”sancţiunile sunt extensia unei poziţii absolut înverşunate cu privire la impunerea de restricţii”, fiind ”greu de înţeles şi explicat”, relatează Reuters.

Americanii cred că cele două femei ar ascunde averea tatălui lor

Noua rundă de sancţiuni americane aplicate, miercuri, Moscovei din cauza războiului provocat în Ucraina vizează băncile şi elitele ruse, precum şi fiicele lui Putin, Katerina Tikhonova şi Maria Vorontsova, despre care oficialii americani cred că ascund averea tatălui lor.

”Desigur, considerăm că aceste sancţiuni sunt extensia unei poziţii absolut înverşunate cu privire la impunerea de restricţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”În orice caz, acţiunea în curs de a impune restricţii împotriva membrilor de familie vorbeşte de la sine”.

Kremlinul nu poate înţelege de ce fiicele lui Putin ar fi vizate, a mai precizat oficialul rus.

”Este un lucru greu de înţeles şi explicat. Din păcate, avem de-a face cu astfel de adversari”, a subliniat el.

Cine sunt fiicele lui Vladimir Putin

Katerina Tikhonova este director în domeniul tech, iar activitatea sa sprijină guvernul rus şi industria de apărare, potrivit informaţiilor incluse în pachetul de sancţiuni al SUA anunţat miercuri.

Maria Vorontsova, cealaltă fiică a lui Putin, coordonează programe finanţate de guvern care au primit miliarde de dolari de la Kremlin în domeniul geneticii. Programele sunt supravegheate personal de Putin, au anunţat Statele Unite.

Liderul rus Vladimir Putin şi-a ţinut întotdeauna viaţa privată departe de lumina reflectoarelor, iar Kremlinul respinge adesea întrebările referitoare la viaţa privată şi la familia preşedintelui rus, invocând dreptul său la intimitate, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.