Pandemia provocată de coronavirus nu a reușit să oprească investițiile în comuna Bosanci, una dintre cele mai dezvoltate și bine gospodărite comune din județ. Desfășurate în general în aer liber și fiind domenii în care se poate păstra distanțarea socială, investițiile pe fonduri europene și cele prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau buget local se derulează în ritm normal.

Primarul comunei, Neculai Miron, a fost pentru oameni un profesionist care a convins prin puterea exemplului încă de când a preluat localitatea, iar faptul că și în vremuri mai puțin obișnuite își duce misiunea la îndeplinire le confirmă cetățenilor tocmai că au ales ce trebuia.

Până acum, bosâncenilor li se spunea că nu sunt bani la bugetul local, însă acum s-au făcut foarte multe proiecte cu fonduri proprii și încă avem bani. Bugetul pe acest an este de 180 de miliarde de lei vechi”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Bosanci, Neculai Miron.

În prezent, la Bosanci se lucrează la extinderea rețelei de apă și canal, iar în acest sens se efectuează și trei puțuri de apă potabilă.

Avem deja semnat contractul și dat ordinul de începere a lucrărilor la trei puțuri de apă care să alimenteze comuna”, a subliniat Neculai Miron.

În ceea ce privește asfaltarea drumurilor, precum și pavarea trotuarelor, primarul Miron a declarat că se lucrează intens la aceste proiecte, utilajele fiind prezente la asfaltarea mai multor străzi, între care Plaiului, Libertății, Pompier Gheorghe Colțuneac, Narciselor și Brutarului.

Astfel, dacă unele drumuri comunale sunt în proces de modernizare, pentru marginea drumului național care duce spre Fălticeni, s-a semnat contractul privind amenajarea unui trotuar pavat.

Este semnat și contractul pentru pavaj la Cumpărătura, de-a lungul drumului național care merge spre Fălticeni, dar și în Bosanci pentru încă patru străzi: «Unirii», «Alexandru cel Bun», «Ștefan cel Mare» și «Sucevei»”, a transmis edilul.

De altfel, s-a accesat și un proiect pe fonduri europene, în valoare de peste 6,8 milioane de lei, privind modernizarea și asfaltarea de drumuri comunale. Este vorba de străzile Tudor Vladimirescu, Mihai Viteazu, Siminului, Dr, Sîrghi Nichifor, Ion Creangă, Ion Irimescu, Agronomului și Victor Babeș. Trebuie precizat că termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de execuție, care a fost deja dat, după cum a precizat edilul Neculai Miron.

Tot în sprijinul comunității, primarul a făcut și un proiect pentru montarea unui sistem de supraveghere video care însumează 41 de camere. Trebuie precizat că aceste camere de supraveghere vor fi amplasate la intrările și intersecțiile principale din localitate.

Avem un proiect pentru montarea a 41 de camere de supraveghere video. Și aici este semnat contractul și am dat și ordinul de începere a lucrărilor, iar investiția este din bugetul local”, a precizat Neculai Miron.

Edilul a adăugat că pentru a economisi bani de la bugetul comunei a achiziționat un autogreder care este folosit la diferite lucrări ce se desfășoară, iar pentru ca parcul auto al unității administrativ teritoriale să fie completat, în viitorul apropiat va fi achiziționat și un tractor.

De asemenea, avem și un proiect privind și achiziționarea unui tractor, prin GAL Valea Siretului de Jos, unde s-a încheiat licitația”, a spus Neculai Miron.

 

Gospodarul de la poartă se cunoaște!

 

În ideea că „gospodarul se cunoaște de la poartă”, edilul de la Bosanci a dispus construirea unor noi totemuri la intrarea și la ieșirea din satul Cumpărătura.

În execuție mai avem construirea a încă două totemuri la Cumpărătura, la intrarea dinspre Suceava și la ieșirea spre Fălticeni, cu fonduri de la bugetul local”, a spus primarul.

Gaz metan în toată comuna

 

Demn de remarcat este că edilul Neculai Miron a reușit, în mandatul său, să extindă rețeaua de gaz metan cu 15 kilometri, iar în prezent lucrează la ultimele detalii pentru a finaliza alimentarea cu gaz metan a întregii comune. Foarte important este că toate lucrările în acest sens au fost acoperite cu bani de la bugetul local.

De altfel, avem și proiectul de alimentare cu gaz a comunei, cu fonduri din bugetul local. Până acum s-au realizat 15 kilometri de extindere a rețelei de gaz, în mandatul meu. Lucrările continuă, iar după finalizarea lucrărilor în aceste ultime zone, tot Bosanciul va fi racordat la gaz”, a subliniat Miron.

 

 

 

DA, Cumpărătura este a Bosanciului!

 

Primarul Neculai Miron a declarat că oamenii care locuiesc în satul Cumpărătura s-au plâns mereu că au fost uitați de administrația locală. Pentru a remedia situația, acesta a făcut o serie de proiecte menite să ajute comunitatea. Astfel, fie că vorbim de rețele electrice și extinderea iluminatului public în cătunul Căldărușa sau de amplasarea panourilor fotovoltaice în alt cătun din satul Cumpărătura, în Dealul Ciurii, toate le-au avut ca protagoniști pe oamenii din satul Cumpărătura.

Cei din Cumpărătura tot puneau problema apartenenței la comuna Bosanci, astfel noi putem să îi anunțăm că ne pregătim pentru aducerea gazului si în Cumpărătura, dar și pentru amplasarea unui transformator electric la ieșirea spre Suceava. Anul acesta, Biserica Ortodoxă de acolo are hramul pe 15 august, dată care coincide cu ziua comunei. Astfel, în deschiderea evenimentului vom inaugura Biserica de la Cumpărătura. Totodată, în regim de urgență s-a decis extinderea proiectului de modernizare a drumurilor cu o suprafată aflată în fața Bisericii, care va fi realizată tot tot cu bani de la bugetul local”, a subliniat Neculai Miron.

În ceea ce privește persoanele cu dizabilități, edilul a avut grijă ca accesul în instituția pe care o conduce să fie facil pentru acestea.

Ne-am conformat normelor sociale privind persoanele cu dizabilități și am construit balustrade de inox”, a punctat Miron.

Pe de altă parte, edilul de la Bosanci a anunțat că taxele și impozitele nu se majorează nici în 2020, cu excepția taxelor la sala de sport și la salubrizare.
De altfel, Neculai Miron a arătat că lucrările din comuna Bosanci se fac în funcție de încasările bugetare, iar bugetul aferent investițiilor din acest an va fi direct influențat de procentul acestor încasări.

 

Toate măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

 

Pandemia de coronavirus a impus respectarea multor reguli și norme de către toate lumea, inclusiv de administrațiile publice locale. Astfel că edilul Miron s-a conformat imediat și a luat toate măsurile prevenirii răspândirii virusului care curmă vieți. A dezinfectat străzi, trotuare și instituții publice și, de asemenea, a avut grijă ca locuitorii comunei să respecte regulile pentru a trece cu bine de această situație.

Comuna Bosanci este un exemplu de bune practici, aici, aceste vremuri, nefăcând altceva decât să confirme, încă o data, profesionalismul unui primar care a dovedit prin fapte că dragostea pentru oameni și localitate poate fi mai puternică decât scuzele și delăsarea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.