Joi, 20 februarie, la orele 1:34, polițiștii S.P.R. 8 Adâncata, au fost sesizați direct de către  Daniel G., de 30 ani, din comuna Zvoriștea, despre faptul că în timp ce se deplasa spre domiciliu, a fost împins în șanț de către Petru A., de 19 ani, din aceeași localitate, după care acesta i-a sustras 600 lei.

Din cercetări s-a stabilit că la 14.02.2020, reclamantul s-a întors din Anglia, unde a lucrat o perioadă de timp.

În ziua de 19.02.2020, în jurul orei 15:00, Daniel G., s-a deplasat de la domiciliu la barul denumit generic „La Bomba”, de pe raza satului Zvoriștea, unde s-a întâlnit cu mai mulți prieteni și au consumat băuturi alcoolice, în incintă aflându-se mai multe persoane. La un moment dat, la local au venit și numiții Petru A. și fratele său. 

În timpul petrecut la bar, Daniel G. a declarat verbal că a făcut cinste cu băuturi alcoolice prietenilor săi și persoanelor care se aflau în local, printre acestea fiind enumerat și Petru A.. Totodată, Daniel G. a relatat verbal faptul că a jucat și la jocuri de noroc.               

Înainte de închiderea barului, cu aproximativ 20 minute, în incintă au mai rămas gestionarul, Daniel G., Petru A. și fratele său. După ce gestionarul a închis localul, persoanele menționate au plecat către locuințele lor. 

Din discuțiile purtate cu Daniel G., rezultă că, fiind sub influența băuturilor alcoolice și având asupra sa telefonul mobil și portmoneul cu bani, a plecat de la bar cu intenția de a ajunge acasă. Astfel, în jurul orei 00:20, s-a deplasat pe DN 29A, ulterior pe o alee întunecată, aflată într-o zonă unde nu sunt locuințe și nu este supravegheată video. Daniel G. a fost ajuns din urmă de către Petru A., care l-a împins în șanțul situat pe marginea aleii. Daniel G. a căzut la pământ, moment în care Petru A. i-a scos portmoneul, pe care acesta îl avea în buzunarul din partea dreaptă a pantalonilor, a sustras suma de cca. 600 lei, după care a aruncat portmoneul pe pământ, lângă victimă și a fugit. 

În  urma investigațiilor și cercetărilor efectuate s-a reușit documentarea activității infracționale a persoanei reclamate, în cauză dispunându-se continuarea urmăririi penale față de suspectul Petru A., de 19 ani, din comuna Zvoriștea, pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, cel în cauză recunoscând comiterea faptei.

Petru A. a predat suma de bani sustrasă, care a fost înapoiată persoanei vătămate.

Față de Petru A. s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 20.02.2020, ora 13.09, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă  Judecătoria Suceava cu propunere de luare unei măsuri privative de libertate. Acesta a fost introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „tâlhărie calificată”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.