Joi, 19 martie, la sediul Instituției Prefectului- Județul Suceava a avut loc o ședință operativă la care au participat prefectul județului Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava și managerul Spitalului Județean Suceava, în care s-a discutat despre operaționalizarea aparatului de testare Real Time PCR  care va fi instalat în perioada următoare, în spațiul pus la dispoziție de Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Laboratorul de diagnostic Covid -2 2019 va fi deservit de două echipe a câte două cadre medicale din cadrul Spitalului Județean Suceava, pentru care s-au efectuat deja demersuri în vederea instruirii în laboratorul de virologie condus de Dan Oțelea de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. 

Pregătirea celor două echipe, în paralel cu demersurile efectuate pentru livrarea echipamentului de testare, va diminua la maxim timpul de așteptare pentru punerea în funcțiune a laboratorului, având în vedere că acestea vor fi instruite la momentul primirii echipamentului și instalării în spațiul de 1000 mp special amenajat.

Totodată prefectul județului Suceava a dispus constituirea unei celule de criză la nivelul Spitalului Județean Suceava, din comandamentul acesteia urmând să facă parte managerul spitalului, directorul medical și șefii secțiilor principale. Prefectul județului Suceava a solicitat tuturor unităților sanitare cu paturi, constituirea la nivelul fiecărei unități, a unui comandament de criză, în care, alocarea rolurilor de comandă și coordonare să se realizeze în conformitate cu prevederile Ordinului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 74525/ 18.03.2020. Comandamentul de criză va întocmi planul de management pentru pregătirea spitalului în vederea adaptării la un posibil aflux mărit de persoane infectate cu coronavirusul CoVid- 19. Activarea acestui comandament se va realiza prin dispoziția managerului unității sanitare.

În cadrul ședinței operative s-au analizat și stocurile de echipamente de protecție existente la nivelul unității medicale, managerul spitalului județean dând asigurări că s-au luat toate măsurile pentru ca stocurile de materiale să fie suficiente și în concordanță cu posibilele scenarii, la acest moment fiind practicată o utilizare judicioasă a acestora.

Au fost comunicate prin intermediul paginii de Facebook și site-ului Instituției Prefectului numerele de telefon la care pot apela cetățenii pentru a obține informații.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.