Miercuri, 7 iunie 2017, începând cu ora 14:00, va avea loc lansarea cărții de poezie „Poet de contrabandă”, de Cezar Haiura, în Sala Voievozilor a Primăriei Siret. 

O întâlnire amicală pentru bucuria tuturor. Pot promite că veți pleca mai bogați sufletește și cu un autograf în plus. Vă aștept, prieteni, de oriunde ați fi!”, a transmis autorul.

Am citit poeziile lui Cezar Haiura la miez de noapte. Ca între contrabandiști de cuvinte. Care nu suportă irigările străvezii ale luminii false, un soi de argonauți pieriți în clepsidre în care curg lacrimi. Ritm de somn de înger, poemele sale mângâie limba română cu multa metaforă a cuvintelor ce ascund în ele gesturi taumaturgice. Contrabandistul e un descântător. Pentru el deschiderea vorbirii cu lumea începe cu a Opta zi, ziua nesfârșită a nesfârșitului apus-răsărit. Dintâi sentimentul este că-și joacă versurile între degete precum ascetul metanierul”, spune preotul Constantin Necula despre volumul de poezii al lui Cezar Haiura.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Prefecturii Suceava, Primăriei Siret, Centrului Cultural Siret, Societății Scriitorilor Bucovineni, Colegiului Tehnic Lațcu Vodă Siret și ai Școlii Generale Petru Mușat Siret.