Locuitorii cartierului Burdujeni i-au transmis candidatului PSD pentru funcţia de primar al Sucevei că îşi doresc o microprimărie funcţională, în care să poată plăti taxele şi impozitele locale.

Tiberius Brădățan, candidat PSD la Primăria SuceavaPrezent în Burdujeni, Tiberius Brădăţan s-a întâlnit cu locuitori din cartier, care i-au spus ca vor o microprimărie funcţională în cartier având în vedere că aici locuiesc aproape 40% dintre suceveni. În aceste condiţii, locuitorii din Burdujeni i-au spus lui Tiberius Brădăţan că nu este normal să se deplaseze până la primăria din Areni pentru a-şi plăti taxele şi impozitele, sau să obţină o adeverinţă sau un cerificat. „Trebuie remarcat că situaţia actuală cu funcţionarea serviciului de asistenţă socială nu este bună nici pentru locuitorii cartierului Obcini, care pentru o problemă socială trebuie să meargă până în Burdujeni. De asemenea, oamenii s-au plâns şi că serviciile medicale la nivel de urgenţă sunt departe de cartierul lor şi au solicitat micorarea pe cat posibil a timpului de interventie a ambulantei si creearea  unui punct de lucru functional al serviciului de ambulanţă în acest cartier. În acelaşi timp, cabinetele medicale din şcoli au o mare problemă, pentru că nu există medici zilnic, uneori nu sunt nici asistente pe toată perioada cursurilor, iar profesorii suplimentează din banii lor medicamentele necesare funcţionării în condiţii optime a acestor cabinete”, a declarat Tiberius Brădăţan după întâlnirea cu locuitorii cartierului Burdujeni. El a adăugat că o altă problemă din acest cartier se referă la locurile de joacă pentru copii, care sunt puţine, nu sunt supravegheate video, nu au materialele elastice de protecţie şi nici gardul împrejmuitor, motiv pentru carte copii nu sunt în siguranţă. Brădăţan a mai precizat că lipsa parcurilor este o altă problemă a cartierului, precum şi curăţenia şi lipsa locurilor de parcare. După ce a discutat cu locuitorii din Burdujeni, medicul primar Tiberius Brădăţan le-a transmis acestora că îşi propune să fie un bun administrator, spunând, ca exemplu, că dacă Suceava are 100 lei alocaţi pentru investiţii în cartier, atunci toţi cei 100 de lei vor fi folosiţi pentru investiţii, şi nu 50% cum se întâmplă în destul de multe situaţii. „O microprimărie cu un Birou Unic este un lucru realizabil. Trebuie doar să se dorească acest lucru de către conducerea Primăriei, pentru că există spaţiu suficient în fostul cinematograf Burdujeni. De asemenea, un punt de lucru al serviciului de ambulanţă este o idee bună, şi îmi propun să fac un studiu de impact în acest sens. În acelaşi timp consider că trebuie rezolvată imediat problema cu asistentele în scoli pe toată perioada cursurilor, iar aprovizionarea cu medicamente să fie suficientă”. Punctul de lucru funcțional al serviciului de ambulanță înseamnă o ambulanță de tip C cu medic și două de tip B cu asistente”, a declarat Tiberius Brădățan.

El le-a mai spus cetăţenilor din Burdujeni că are soluţii şi pentru rezolvarea problemei locurilor de muncă, amintindu-le acestora că unul dintre proiectele sale de referinţă la care ţine foarte mult este dezvoltarea de parcuri industriale cu facilităţi pentru investitori, atât la Termica cât şi în jurul Sucevei. La final, Tiberius Brădăţan a precizat că locuitorii cartierului trebuie sa fie conştienţi de istoria şi tradiţia acestor locuri, şi că îşi doreşte o campanie de informare a locuitorilor in acest sens. „Cartierul Burdujeni merită toată atenția Pimăriei Suceava pentru promovarea trecutului său, dar și pentru dezvoltarea sa, în primul rând economică”, a subliniat Brădăţan. El a arătat că cea mai veche construcție din cartierul Burdujeni este Mănăstirea Teodoreni, ctitorită în anul 1597 de postelnicul Teodor Movilă, fratele mai mare al voievodului Moldovei Ieremia Movilă și a voievodului Valahiei Simeon Movilă, şi că în jurul acestei mănăstiri , practic s-a format comunitatea locală care a dăinuit și s-a dezvoltat până în prezent. Tiberius Brădăţan a declarat în condiţiile în care istoria Burdujeniului nu a fost promovată deloc până în prezent și că în acest cartier nu există monumente care să ateste istoria sa îşi propune implicarea Primăriei Suceava în promovarea turistică a mănăstirii Teodoreni, marcarea și semnalizarea traseului către locație, dar şi acordarea unui sprijin financiar pentru renovarea și punerea lui în valoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.