În sezonul de toamnă, alegerea locurilor de pescuit potrivit în județul Suceava are o miză deosebită, pentru că asta poate face diferența între o partidă de pescuit ratată și una plină de satisfacții.
Iată care sunt cele mai deosebite locuri de pescuit în județul Suceava:
Balta Barajul Rogojești
În acest an, în ciuda stresului creat de pandemia de coronavirus, pescarii din județul Suceava au venit la pescuit de-a lungul râului Siret. Un loc iubit de pescari este Balta Barajul Rogojești, care se află situată pe râul Siret, pe malul drept, cam la 8 km de orașul Siret, în partea nord-estică a județului Suceava.
Cei care nu cunosc această zonă, este bine să știe că accesul se face cu mașina pe șosea asfaltată.
Împrejurimile de la Balta Barajul Rogojești sunt foarte frumoase, iar pescuitul poate fi deseori un succes pentru că peștii se hrănesc cu nutrienții din întregul peisaj acvatic al râului Siret, dar și cu momeala de calitate a pescarilor. Unii pescari amatori vin aici de plăcere, pentru diversitatea de pești din apă, care include specii renumite, precum sunt: avat, caras, clean, crap, știucă, roșioară, oblete, mreană și altele.
Pescarii care vin la Balta Barajul Rogojești sunt pregătiți cu scule de pescuit adecvate, dar și cu momeli de toate tipurile, pentru aceste specii de pești: viermuși, momeli artificiale, boabe de porumb, râme, peștișori vii, mămăligă, etc. Cei pasionați de pescuit la feeder aleg echipamente de pescuit dedicate și de calitate pentru că acestea au un cost decent, iar numărul de accesorii necesare pentru a avea succes la pescuit este relativ redus în cazul acestei tehnici specifice pescuitului staționar.
Balta Dragomirna 2
Pentru a petrece un weekend liniștit și a merge la pescuit împreună cu prietenii sau cu familia, poți face o plimbare la Balta Dragomirna 2. Aici vin cei care sunt pasionați de pescuit, sau care își doresc să viziteze și Mănăstirea Dragomirna situată lângă pădurea cu același nume, la 12 km de orașul Suceava. Biserica mănăstirii are hramul „Pogorârea Sfântului Duh„.
Balta Dragomirna 2 se află în apropriere de această mănăstire fortificată din România, ctitorită de episcopul Anastasie Crimca în anul 1609, considerată cea mai înaltă din Moldova.
Accesul la Balta Dragomirna 2 se face cu mașina pe șosea asfaltată, acest loc de pescuit fiind, la 8 km de prima intersecție alături de pasarela peste calea ferată. Zona este minunată, cu priveliști deosebite, perfecte pentru cei care doresc să se recreeze și să se bucure de o mică excursie de pescuit.
La Balta Dragomirna 2, pasionații de pescuit se vor delecta în mod inevitabil, deoarece apa are tot felul de specii de pești – fitofag, crap, caras, crap oglindă, cteno și multe altele. Aici și pescarii începători nu doar cei experimentați pot avea succes la pescuit. Pescarii din zonă se laudă mereu cu faptul că au prins pești mari cu momeli tradiționale de pescuit – boabe de porumb și mămăligă.
Pentru cei care vin în weekend aici, sau care fac un sejur în care vor să viziteze Mănăstirea Dragomirna, există și posibilități de cazare și de preparare a peștelui la pensiuni.
Balta „Iazul lui Ovidiu„
Pescuitul de noapte sau zi, oricum ar fi, în iaz sau râu, este plin de satisfacții, mai ales dacă se alege ca loc – Balta „Iazul lui Ovidiu”. Aici este plin de pește, de caras, crap, ten, biban, roșioară și alte specii.
Pescuitul la iaz este foarte plăcut, pentru oamenii de toate vârstele. Se spune că prinderea peștelui la iaz este visul oricărui copil, mai ales dacă se prind și pești mari.
Pentru a ajunge la Balta „Iazul lui Ovidiu” se merge cu mașina spre Suceava, spre Mănăstirea Dragomirna, apoi spre Mitocul Dragomirnei și Mitocaș, mai exact la biserica din Mitocaș; de aici se merge la dreapta pe un drum pietruit, pe lângă pădure și se ajunge la „Iazul lui Ovidiu”.
În fiecare an oamenii din zonă vin aici la pescuit, cu prietenii sau cu rudele, pentru a trăi momente de bucurie și pentru a mânca pește prăjit prins de ei. Există și posibilitatea de cazare la căsuțe, chiar lângă Balta „Iazul lui Ovidiu”, deci se poate petrece o mică vacanță la pescuit, de neuitat.
Lasa un raspuns