Activitate la Cabinetul Parlamentar al parlametarului sucevean a constat în audiențe în cadrul programului săptămânal, şi întâlniri cu cetățenii, iar problematica a vizat inițiative sau modificări legislative privind sistemul de educație, legile privind restituirea proprietăților, situația clădirilor reprezentative din România, sau situația comunităților românești din Ucraina, sistemul de sănătate.
Totodată, aceasta a redactat memorii, adrese și interpelări autorităților competente în vederea rezolvării problemelor venite de la cetățeni.
Nici in Parlament deputatul Pnl nu a avut mai puţine activităţi. Astfel, aceasta a participat la Dezbaterea proiectului de Cod etic pentru învățământul preuniversitar, şi la o reuniune cu reprezentanţi UNICEF în România, Sandie Blanchet.
Tot în luna martie, Ardeleanu a susţinut mai multe decalarţii politice, precum:
Declaraţie politică: – ” Neajunsurile învățământului condamnate de OUG-urile Guvernului Ponta “, 03.03.2015;
Declaraţie politică: – ” O gravă încălcare a normelor europene în Educație “, 17.03.2015;
Declaraţie politică: – ” Degeaba Lege, degeaba principii: politizarea educației continuă! “, 17.03.2015;
Declaraţie politică: – ” Care este miza desfiinţării UEFISCDI?”, 31.03.2015;
Declaraţie politică: – ” Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți”, 31.03.2015;
Întrebarea nr.6472A/17-03-2015 – Accesul universităţilor din România la fondurile europene nerambursabile necesare pentru finanţarea infrastructurii naţionale de cercetare;
Întrebarea nr.6473A/17-03-2015 – Aspecte de legalitate privind organizarea concursului de ocupare a funcţiilor de conducere din cadrul inspectoratelor şcolare;
Întrebarea nr.6474A/17-03-2015 – Introducerea traseului Suceava-Sibiu în programul de transport interjudeţean de persoane.
Înafară de activităţile din Colegiu, de la Cabinetul Parlamentar, sau din Parlamet, Sanda Maria Ardeleanu a fost destul de activă şi în alte domenii.
Astfel, amintim aici organizarea Mesei Rotunde „Discurs și Identitate”, dar şi participarea la Colocviul Internațional „ La Francopolyphonie”, ediția a X-a, Universitatea Liberă Internațională Moldova, Chișinău, Republica Moldova.
Totodată, Ardeleanu a lansat cartea La Francophilophonie roumaine – une réalité à vivre (repères et essais),având ca autori pe Sanda-Maria ARDELEANU și Mariana ȘOVEA la Iași, Suceava și Paris, şi a participat la Gala Francofoniei de la București.
Tot deputatul PNL este cea care a organizat vizita profesorului Michel Francard de la Universitatea Louvain (Belgia) în România (București și Suceava) cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei,şi a susţinut activități de promovare a municipiului și județutui Suceava la Paris și Chișinău.
La sfârşitul lunii aceasta a participat la o serie de evenimente cu ocazia sărbătorii Unirii Basarabiei cu România la Chișinău (întâlnire cu elevi și profesori de la Liceele „Gh. Asachi” și „Ștefan cel Mare” din Chișinău, dar și cu parlamentari ai Republicii Moldova).
Pe scurt, deputatul PNL, Sanda Maria Ardeleanu, a avut o lună plină de activităţi benefice.
Lasa un raspuns