Digul de la Berchișești ce proteja Stația de alimentare cu apă a Sucevei va avea nevoie de reparații în valoare de  2,7 milioane de lei, bani așteptați de la Guvernul României. 

 

La Stația de la Berchișești, de unde este alimentat cu apă municipiul Suceava, au fost creșteri mai de debite pe râul Moldova și a fost avariată o porțiune de dig. Noi l-am mai reparat în urmă cu 12-13 ani, când era prim – ministru domnul Tăriceanu. Apele au erodat acest dig și trebuie din nou refăcut.

În urma discuțiilor pe care le-am avut săptămâna trecută la Prefectura Suceava, cu doamna prefect Mirela Adomnicăi și cu domnul consilier de stat Radu Țipișcă, s-a mers la fața locului împreună cu reprezentanții ACET și s-a stabilit o valoare estimativă a lucrărilor de reparații în jur de 2,7 milioane de lei”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lungu a declarat că speră ca Guvernul României să aloce banii pentru repararea digului pentru a nu fi pusă în pericol alimentarea cu apă a municipiului Suceava. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.