Oficialul a declarat că pentru elevii de clasa I sunt zece ofertanţi, iar pentru clasa a II-a şapte – opt ofertanţi dispuşi să tipărească viitoarele manuale de pe care vor învăţa din toamnă micuţii.
Ideea de a introduce manualele electronice în învăţământ există încă de anul trecut, tot în 2013, în dezbaterea publică pe site-ul Ministerului Educaţiei, fiind lansată metodologia privind evaluarea, reevaluarea, aprobarea, achiziţionarea şi gestiunea manualelor şcolare în învăţământul preuniversitar. De asemenea,varianta digitală va fi disponibilă şi online, pe platforma www.manuale.edu.ro, pagină ce la ora actuală se află în construcţie.
Noile manuale pilot trebuiau să fie la dispoziţia elevilor de clasa I-a şi clasa a II-a începând cu anul 2013-2014, urmând ca până în anul 2018, ministerul să elaboreze manuale şi pentru clasele mai mari.
Manualele în format digital vor cuprinde activităţi multimedia interactive de învăţare, cum ar fi jocuri educaţionale, filmuleţe, animaţii, simulări ce au ca scop dezvoltarea procesului cognitiv.
Lasa un raspuns