Directorul executiv, Vasile Oşean, informează că la manifestare vor fi prezenți reprezentanţi ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu şi Sistemului de Gospodărire a Apelor. De asemenea, participanţii sunt reprezentanţii custozilor ariilor protejate, respectiv ai Direcției Silvice Suceava şi ai Parcului Național Călimani, dar şi cei ai organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniul mediului, precum Societatea Ecologică „Aquaterra”, Asociația pentru Conservarea Vieţii Sălbatice, GEC Bucovina, Fundația de Speologie „Club Speo Bucovina” şi Asociația „Să îmbătrânim frumos”.
Pentru că scopul manifestării este unul informativ și educativ, la masa rotundă sunt așteptați să se așeze și responsabilii unor unități de învățământ de la Facultatea de Silvicultură Suceava, Ecoșcoala „Ion Creangă” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Mușat” Suceava şi Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.
Subiectul dezbaterii se învârte în jurul ariilor protejate din județ , sensibilizarea, dar în primul rând, informarea populației cu privire la importanța protejării acestor zone. Fiind o dezbatere ce are loc anual, tema de anul acesta este „Mijloace de existență durabile”, în cadrul sloganului multianual „Zonele umede pentru viitorul nostru!”. Prin alegerea acestei teme se doreşte desfăşurarea unei campanii de încurajare a acţiunilor sau măsurilor care să conducă la protejarea acestor zone.
Rămâne de văzut care va fi impactul acestei dezbateri la nivel social, pentru că zonele protejate ale județului pot fi surse de sănătate, dar și de venit, dacă sunt protejate și administrate cum trebuie. Din nefericire, spiritul neglijent al românului a dus la degradarea multor zone protejate, conducând la pierderea unor părți din patrimoniul natural al țării de-a lungul anilor.
Lasa un raspuns