Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a declarat că susţine interzicerea utilizării tehnologiei pe bază de cianurare în mineritul cu aur şi argint şi în acest sens a trimis Parlamentului punctul de vedere al Ministerului Mediului, dar Guvernul încă analizează adoptarea unei poziţii.

Cristina Paşca Palmer, ministrul Mediului sursa romanialibera.ro

Această afirmație a fost făcută de ministrul Mediului după ce a fost întrebată de jurnaliști dacă a emis un punct de vedere aşa cum i-a fost solicitat de către Parlament.

„Poziţia mea am exprimat-o, am dat punctul meu de vedere către Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul. Poziţia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor este că susţine acel amendament de interzicere a folosirii tehnologiei pe bază de cianurare în mineritul cu aur şi argint, dar la nivel de Guvern discutăm toate aceste puncte de vedere şi se va adopta o poziţie care în clipa de faţă este în lucru”, a spus Cristiana Paşca Palmer.

O propunere legislativă pentru modificarea Legii minelor nr.85 din 23 martie 2003 privind interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri semnată de deputatul independent Remus Cernea şi susţinută de mai mulţi aleşi de la toate partidele se află pe masa Parlamentului din noiembrie 2013, fiind respinsă de Senat în luna decembrie a aceluiaşi an. Proiectul este blocat din acel moment la nivelul comisiilor din Camera Deputaţilor, for decizional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.