Miercuri, 24 decembrie a.c., în ajun de Crăciun, s-a lansat oficial trailerul filmului „Tărâmul Uriașilor”, prin care sunt promovate cele mai valoroase bogății naturale, umane și culturale ale destinației de ecoturism Țara Dornelor, un loc al tihnei, al naturii veșnic verde, al tradiției, și al izvoarelor cu ape minerale.

Filmul integral, care va fi lansat vineri, 27 decembrie a.c., este parte a campaniei „Săptămânile ecoturistice ale României 7 filme, în 7 săptămâni”, demarată de Asociația de Ecoturism din România (AER) și Fundația pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar oferit de Romanian-American Foundation. Este una dintre inițiativele acestora de a pune în valoare, la nivel mondial, șapte destinații ecoturistice din România.

Filmele celor 7 eco-destinații poartă semnătura lui Mihai Moiceanu, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de natură din România, și pot fi urmărite doar pe canalul de YouTube Descoperă Eco România/Discover Eco Romania. În Țara Dornelor, destinația de ecoturism a Bucovinei, filmările realizate în vara acestui an au fost coordonate de către Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) cu sprijinul partenerilor și voluntarilor locali.

De la debutul campaniei și până în prezent, eco-destinațiile: Țara Hațegului – Retezat, Ținutul Zimbrului, Eco Maramureș, Băile Tușnad și Țara Dornelor și-au făcut cunoscute, prin imagini spectaculoase, frumusețile naturale, culturale și umane ale acestor locuri de poveste. Până în luna ianuarie 2020, Pădurea Craiului și Colinele Transilvaniei vor aduce mai aproape de cei interesați bogăția și frumusețea României autentice.

Demersul de promovare a Țării Dornelor prin intermediul acestor filme este susținut și de partenerii locali ai Asociației de Ecoturism Țara Dornelor (AETD). Casa de Cultură Platon Pardău din Vatra Dornei este primul partener care va facilita, în perioada imediat următoare, difuzarea acestor filme în cadrul evenimentelor culturale pe care le organizează.


Dintre partenerii instituționali care au sprijinit acest demers pe durata filmărilor, amintim: Centrul de Informare Turistică și Salvamont Vatra Dornei, Vatra Dornei Tineret (VDT), Asociația Salvatorilor Montani, filiala Vatra Dornei, Primăria Ciocănești, Turism Ecvestru – Călare prin Călimani, Stâna Turistică Telescaun Vatra Dornei, Muzeul Ouălor Încondeiate – Ciocănești.

Informații suplimentare oferite de către Asociația de Ecoturism din România (AER):

  1. Destinația de ecoturism este o zonă în care există cel puțin o arie protejată (de exemplu: parc național, rezervație naturală, sit Natura 2000) și unde dezvoltarea și oferta turistică este un rezultat al colaborării între afacerile locale, primării și administratorul ariei protejate.
  2. Conceptul de destinație de ecoturism este recunoscut de către sectorul guvernamental, România având în premieră internațională un sistem de evaluare și certificare a acestor destinații. Până în acest moment au fost evaluate și recunoscute 5 destinații de ecoturism: Eco Maramureș, Zărnești – Piatra Craiului, Ținutul Zimbrului, Țara Hațegului – Retezat și Țara Dornelor.
  3. Pentru mai multe detalii despre ecoturism și inițiatorii programului:

www.eco-romania.ro    www.rafonline.org     www.repf.ro     www.asociatiaaer.ro    

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.