Muzeul Bucovinei a fost premiat de Președintele Klaus-Werner Iohannis cu Medalia Aniversară  ,,Centenarul Marii Uniri”, în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării și promovării memoriei evenimentelor și participanților la făurirea unității naționale a statului român modern, contribuind la apărarea și perpetuarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a subliniat că Muzeul este cea de-a doua instituție din județ care a fost decorată de către președintele României.

Sunt bucuros pentru că, iată,  o a doua instituție din subordinea Consiliului Județean Suceava este decorată de președintele României în acest an, după Spitalul Județean de Urgență Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Liderul CJ a precizat că Muzeul Bucovinei merită pe deplin această distincție, întrucât este un obiectiv care a fost remarcat în special după investițiile făcute în ultimii ani. Astfel, Muzeul de Istorie a devenit unul dintre cele mai moderne muzee din țară și a fost recunoscut recent ca muzeu de importanță națională.  

„Amintesc faptul că Suceava a fost desemnată Destinație Europeană de Excelență pentru turismul cultural tangibil, primind Trofeul EDEN 2017 Winner (locul I). Aici au fost avute în vedere investițiile realizate în infrastructura specifică şi în reabilitarea obiectivelor culturale, moștenirea culturală. Comisia Europeană a apreciat investițiile realizate la Muzeul Bucovinei – reabilitarea şi modernizarea Muzeului de Istorie, peste 60 de milioane lei, și a Cetății de Scaun a Sucevei,  peste 44 milioane lei. Numărul de vizitatori la Muzeul Bucovinei a fost de 380.000 anul trecut iar anul acesta numărul vizitatorilor este în creștere, ajungând la sfârșitul lunii octombrie la peste 350.000 de vizitatori”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Acesta a adăugat că merită investit în domeniul culturii pentru că banii se întorc prin dezvoltare, prin atragerea turiștilor și creșterea numărului de vizitatori.

„Și nu ne oprim aici. Urmează să încă două muzee în județul Suceava, respectiv Muzeul de Artă din Suceava și Muzeul de Istorie din Siret. De altfel, am avut discuții cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pentru a identifica fonduri și pentru alte obiective ale patrimoniului cultural din județul Suceava”, a conchis Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.