La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, ne amintim că fiecare pas important din istoria noastră a fost posibil datorită unității și determinării poporului nostru, susține președintele Senatului, Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Senatului a susținut, de altfel, la ceremonia organizată cu prilejul împlinii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, la Iaşi, că România nu va ajunge pe mâna demagogilor şi a populiştilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici.

Redăm, integral, mesajul lui Nicolae Ciucă:

La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, ne amintim că fiecare pas important din istoria noastră a fost posibil datorită unității și determinării poporului nostru. România are un destin istoric, iar acesta se referă la România Occidentală, europeană, suverană și independentă.

În ciuda provocărilor, România a rămas astăzi un pol de stabilitate și democrație în regiunea noastră. Politica nu trebuie să fie despre dispute sau interese mărunte, ci despre servirea adevăratelor nevoi ale oamenilor: școli și spitale moderne, drumuri mai bune care să unească regiunile țării, locuri de muncă, venituri mai mari și prețuri accesibile. A rămas la fel de actual îndemnul marelui om politic și de cultură Simion Bărnuțiu: „Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți!”.

Fondurile europene și sprijinul internațional nu sunt doar simboluri ale încrederii în România, ci și motoare ale dezvoltării noastre. România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală.

Drumul pe care mergem astăzi este cel corect. Avem nevoie în continuare de buni administratori ai fondurilor europene care să transforme România într-un pol de dezvoltare regional. Cel mai frumos cadou pe care putem să îl facem României de ziua Unirii Principatelor este încrederea noastră în viitorul ei. Să fim încrezători și să fim uniți!
La mulți ani României moderne! La mulți ani, români!

One Response

  1. Iuliu

    Motto:
    „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […]
    Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin.
    Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.[…] Spectacolul acestor oameni de ispravă,care se învârtesc de zece ani prin toate bugetele și n-au fost în stare să realizeze decât începuturi de vorbe și fragmente de intenții încă neformulate, e dăunător . Domnule general ! Domnule colonel ! Vă roagă publicul , stăruitor – slăbiți-l cu competința.
    (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)

    Orice asemanare cu personaje reale e pur intamplatoare. Nu și in cazul „liberalului” Nicolae Ciucă. Acesta a nimerit ca orbul în Brăila în fruntea PNL fără să aibă nici o calitate politică după cum singur a recunoscut la Congresul extraordinar al PNL, din 10 aprilie 2022. Nicolae Ciucă a primit o derogare de la statulul PNL pentru a putea candida la functia de presedinte al PNL. El nu avea vechimea în partid cerută de statut. Generalul în rezervă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării.
    Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
    – Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
    – Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
    – A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
    Fostul premier Nicolae Ciucă, general in rezerva a încasat anul trecut o pensie specială militară de 221.616 lei. Astfel, Ciucă a încasat anul trecut câte 18.468 lei lunar de la Ministerul Apărării, adică peste 3.700 de euro, doar din pensia specială. La acest venit s-a adăugat salariul de premier de 185.676 lei, adică 15.473 lei (circa 3.150 euro).
    Și soția lui Nicolae Ciucă încasează pensie specială de militar de la Ministerul Apărării, care s-a ridicat anul trecut la 61.680 lei.
    Asadar, locul lui Nicolae Ciucă nu e in politică ci mai degrabă in altă parte unde să-si vadă linistit de viata de pensionar. De altfel, Tudor Arghezi în încheierea articolului COMPETINTELE UNIVERSALE, apărut în publicatia „Bilete de Papagal”, din 20 octombrie, 1928, sugera următoarele: „Domnule general, nițică bunăvoință. Viața poate fi încă dezmierdătoare. Un hârleț, o greblă și o stropitoare nu costă prea mult ; vă putem recomanda un magazin , unde se vinde ieftin un model ca pentru copii. E cât se poate de plăcut- zgâriați fără să vă aplecați prea mult , câte puțin , pământul și semănați conopide. Va ieși măcar pătrunjel și tot e un rezultat; plecând, vedeți , dincolo nu iese nimic și dincolo împiedicați lumea să muncească și să-și păstreze un rezultat cultural – demnitatea.”
    (Vezi si: https://www.cotidianul.ro/domnu-presedinte-ia-uitati-cum-miroase-patrunjel-adevarat/)

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.