Evenimentele religioase, culturale și artistice planificate în contextul Sărbătorilor de Iarnă  generează cetățenilor onești un sentiment de relaxare și uneori de tratare cu superficialitate a unor situații ce pot să ducă la un risc victimal crescut.

Realitatea spune că oriunde este sărbătoare, bucurie, relaxare, cineva va încerca să profite pentru a-și asigura un beneficiu financiar facil.

De secole, escrocii au reușit să facă un veritabil stil de viață din a obține venituri ilicite pe seama naivității celor pe care reușesc să îi convingă să le ofere bunurile lor. În lumea modernă, cel mai ușor mod de escrocare este vânzarea de bunuri și servicii on-line.

Crăciunul și Revelionul sunt momente care trebuie marcate alături de cei dragi într-o locație cu priveliște frumoasă și facilități conforme gustului și bugetului fiecăruia.

Polițiștii vă adresează câteva recomandări pentru a nu rămâne……,,cu ochii în soare…!!”. 

La data de 07.12.2023, orele 14:45, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată  de către o tânără de 19 ani, din com. Dorobanțu, jud. Călărași, rezidentă în mun. Suceava cu privire la faptul că în data de 24.11.2023, a fost înșelată cu suma de 3.400 lei de persoane necunoscute.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că, fiind interesată să închirieze o locuință pe raza mun. Suceava, în data de 19.11.2023, tânăra a vizionat pe o platformă de anunțuri on-line o ofertă postată de un utilizator pentru închirierea a unui apartament. În vederea contactării, utilizatorul a oferit o adresă de e-mail. 

Conform discuțiilor ulterioare on-line și înțelegerii, la data de 24.11.2023 tânăra s-a deplasat la sediul unei unități de transfer bancar din incinta unui centru comercial și a depus suma de 3.400 lei, beneficiar fiind proprietarul, ulterior trimițân acestuia o fotografie a chitanței viramentului. 

Ulterior, tânăra nu a mai fost contactată de nimeni, iar anunțul și celelalte date informatice au fost șterse, femeia realizând că a fost înșelată. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înșelăciune”.

Polițiștii suceveni vă recomandă să verificați temeinic ofertele de turism existente în mediul on-line și să folosiți doar site-urile autorizate pentru aceste rezervări. De asemenea, vă recomandăm să nu efectuați transferuri bancare neconforme sau în conturi private indicate care nu au legătură cu unitățile de cazare vizate. Nu oferiți nimănui datele personale sau bancare.

În cazul în care sunteți victime ale unor astfel de abordări sau infracțiuni, apelați SNUAU 112 și solicitați ajutorul și sprijinul Poliției. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.