Decanul Facultății de Drept și Științe Administrative, Camelia Ignătescu, a precizat că facultatea oferă trei specializări la studiile de licență, respectiv 4 ani pentru Drept și 3 pentru Administrație Publică, cursuri de zi, iar pentru cei care optează pentru forma de învățământ la distanță, facultatea pune la dispoziție 75 de locuri, cu taxă, la specializarea Administrație Publică.
„Pentru această primă sesiune de admitere, oferta de la specializarea Drept include 75 de locuri, din care 15 sunt bugetate, apoi avem Administrație Publică, unde sunt 90 de locuri, și, sperăm ca până în septembrie să fie și programul de studii de Poliție Locală, care are toate avizele, numai că, în acest moment, nu a fost încă publicată Hotărârea de Guvern”, a declarat Camelia Ignătescu, decanul Facultății de Drept și Științe Administrative.
Potrivit acesteia, la specializarea Poliție Locală, cursurile vor fi predate de profesioniști, care îi vor învăța pe studenți despre tactica polițienească, despre strategie, dar și cum să se comporte în relația cu cetățenii.
„Din Poliția Locală vrem să facem o poliție profesională, dar și mai umană și mai aproape de cetățean. De asemenea, ne dorim ca studenții să vină îmbrăcați în uniforme de poliție locală, pentru că apreciem că acest aspect îi disciplinează și le crește stima de sine. Astfel, la sfârșit, am avea niște studenți mândri de ei și mai bine educați, mai buni comunicatori și nu în ultimul rând, niște persoane care pot să ajute cetățeanul și nu neapărat să îl sancționeze”, a precizat Camelia Ignătescu.
Decanul Facultății de Drept și Științe Administrative dorește ca, pe viitor să fie mai multe programe de studii și să dezvolte facultatea.
„Vrem ca cei care își doresc să facă Facultatea de Drept, să poată veni și să nu îi mai trimitem acasă, adică să dăm răspuns cererii pe care o au elevii, ne dorim foarte mult să întărim activitățile studențești și chiar să organizăm noi, ca profesori, o organizație a studenților de Administrație Publică, pentru că astfel s-ar crea un echilibru. De asemenea, ne dorim să reușim să facem din Facultatea de Drept una din facultățile cele mai bune ale Universității „Ștefan cel Mare” și să fim cunoscuți, să ne dezvoltăm imaginea pe plan național, având protocoale cu colegii noștri și să facem proiecte multe nu numai în țară, ci și cu parteneri de afară”, a mai spus Camelia Ignătescu.
Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat în anul 2016 înfiinţarea Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, aceasta fiind cea de-a X-a facultate care funcţionează în cadrul instituţiei.
Facultatea de Drept și Științe Administrative s-a desprins, împreună cu programele sale de studii de licență (Administrație Publică și Drept) și cu cele de masterat (Drept European și Management și Administrație Europeană) din Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, în cadrul căreia a existat încă din 1995.
Astfel, FDSA îmbină elementele de tradiție cu cele moderne, susține calitatea și excelența în educația din învățământul superior și cercetarea științifică în raport cu evoluția societății și cerințele pieței muncii.
Lasa un raspuns