Am profunda convingere că fericirea trebuie să fie singurul nostru scop în viață. Atingerea ei înseamnă împlinirea destinului. În momentul în care suntem nefericiți, înseamnă că suntem în afara destinului. Ne-am născut ca să fim fericiți, nicidecum ca să suferim. Suferința ne arată că am făcut niște alegeri greșite, care nu sunt în acord cu menirea noastră din această lume. Aceasta este teoria principală în jurul căreia îmi construiesc discursul motivațional din cartea „Manual de fericire și gândire alternativă”, apărută la Editura Cadrelor Didactice acum un an de zile, carte care se vinde surprinzător de bine în librăriile online și care mă face să simt că mi-am găsit menirea în lume. Pentru că sunt deplin convins de soluțiile oferite cu privire la transformările în bine ale vieții, voi prezenta în cele ce urmează patru obiceiuri simple care mi-au schimbat viața în mod fundamental.
Lista cu activități zilnice
Vă invit pe fiecare în parte să vă faceți un obicei din a vă face în fiecare seară o listă cu minim 3, maxim 5 activități mai importante pe care vă doriți să le duceți la capăt ziua următoare. Cum începeți următoarea zi, treceți la îndeplinirea lor în ordinea dificultăților, pornind de la cea mai grea activitate la cea mai ușoară. Nu vorbesc aici despre activități care cer o pregătire prealabilă de câteva zile, ci de activitățile curente cum ar fi plata telefonului, cumpărături, vizitarea unei persoane, dusul gunoiului, etc., activități pe care din lene tot amânăm să le facem atunci când se cer rezolvate și ajung în cele din urmă să ne frustreze peste măsură, făcându-ne să avem o părere proastă despre noi înșine, cuibărindu-ne în subconștient afirmații de genul: „nici pe asta n-am fost în stare s-o fac”, „nu-s bun de nimic dacă nici asta n-am rezolvat” ș.a.m.d. Odată rezolvată lista respectivă, veți încerca un sentiment plăcut de împlinire care vă va da energia necesară de a o lua de la capăt următoarea zi și veți remarca, încetul cu încetul, cum viața dumnevoastră devine mult mai ordonată, iar ordinea atrage după sine și prosperitatea.
Curățenia în locuință
Felul în care arată interiorul locuinței dumneavoastră, reflectă foarte bine stare dumneavoastră sufletească. Cu cât este mai multă dezordine în casă, cu atât mai mult este dezordine și în sufletul dumneavoastră. Acest lucru se reflectă la exterior prin lipsa unui servici agreabil, printr-o situație financiară nefastă, prin absența unei persoane iubite, etc. În momentul în care ne vom forma o deprindere din a face curățenie în locuința noastră, așezând fiecare obiect la locul lui, aruncând tot ce nu ne este folositor, vom remarca destul de curând cum începem să ne facem ordine și în suflet. Din acel moment, acesta devine liniștit, iar atunci când sufletul este liniștit, totul devine posibil. Gândirea devine mult mai clară, iar acțiunile noastre merg în direcția succesului pentru că pur și simplu trăim în armonie cu tot ce ne înconjoară.
Să facem în fiecare zi o faptă bună
Atunci când se discută despre faptele bune, majoritatea persoanelor consideră că acestea constau în a dărui bani. Personal, consider că o faptă bună este sinonimă cu a dărui bucurie. Din această perspectivă totul pare mai ușor. De ce? Pentru că poți bucura un om încurajându-l, spunându-i niște vorbe frumoase, ajutându-l cu un sfat sau pur și simplu să treacă strada. Poți face o mulțime de lucruri frumoase pentru cei din jurul tău fără a implica vreun efort material, ci doar unul de bunăvoință. Faptele bune vor începe imediat să lucreze pentru dumneavoastră, pentru că toți oamenii sunt atrași de persoanele pozitive, iar când oamenii devin atrași de tine, apar și șansele de a evolua din toate punctele de vedere.
Gimnastica de dimineață
Gimnastica de dimineață face adevărate minuni pentru tonusul nostru. Nu-s necesare mai mult de 10 minute de exerciții, cu fereastra deschisă. 10 rotiri de brațe înainte și-napoi, 10 rotiri de cap, 10 fandări, 10 genoflexiuni, 10 abdomene și 10 flotări sunt suficiente pentru a ne pune sângele în mișcare și pentru a ne oxigena creierul. Efectiv este mai degrabă un exercițiu de voință și odată dus la capăt, exprimă prima victorie pe ziua respectivă. Începând de aici, restul activităților par mai ușoare și posibil de îndeplinit.
Lasa un raspuns