În uniformă sau ținută civilă, polițiștii sunt în mijlocul comunității pentru siguranța cetățenilor.

Poliția oraşului Siret s-a sesizat din oficiu marți, 12 august, cu privire la faptul că un bărbat de 63 ani, din municipiul Suceava, a sustras o borsetă în interiorul căreia se aflau mai multe documente, precum și o sumă de bani aparţinând unei femei de 64 ani, din comuna Bălcăuţi.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că persoana vătămată se afla în jurul orei 12.30, în Piața agroalimentară Siret, unde vindea produse nealimentare. Din declarația acesteia rezultă că a lăsat borseta sub taraba unde avea afișate produsele, iar când a vrut să scoată niște bani a observat că borseta îi dispăruse. Văzând acestea, a strigat după ajutor, spunând că i-a fost sustrasă borseta.

În imediata apropiere a locului faptei a fost observată o persoană de sex masculin, care avea o borsetă sub brațul stâng și care a încercat să o abandoneze imediat ce a observat agitația din jurul său.

În zona comiterii furtului se afla un poliţist în ţinută civilă din cadrul Poliției oraşului Siret, care după ce s-a legitimat, a procedat la imobilizarea bărbatului bănuit de comiterea faptei şi ulterior l-a condus la sediul poliţiei oraşului Siret. Aici s-a prezentat și partea vătămată, căreia i-au fost înmânate bunurile sustrase.

Cercetările sunt continuate de către Poliția oraşului Siret, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii îi asigură pe cetăţeni că monitorizează în permanenţă dinamica fenomenului infracţional, resursele fiind direcţionate către zonele şi locaţiile identificate cu grad de risc.

Pentru perioada următoare, având în vedere manifestările ce vor fi organizate cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria, poliţiştii reamintesc cetăţenilor să respecte câteva reguli de prevenire a furturilor din genţi şi buzunare.

Atenţie! Deseori furtul este comis în grup. Un individ provoacă înghesuiala, altul fură, iar al treilea primeşte portofelul. Dacă victima sesizează, portofelul este aruncat. Le recomandăm cetăţenilor să nu poarte portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor şi să nu ţină banii în buzunarele laterale ale hainelor. Păstraţi portofelul și banii în buzunarul interior si asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar. Când intraţi într-un magazin sau urcaţi într-un mijloc de transport nu vă lăsaţi nicio clipă bagajele nesupravegheate. Manevraţi banii în interiorul poşetelor. Nu „arătați” hoţilor câţi bani aveţi la dumneavoastră, când faceţi cumpărături la piață sau în magazin. Acordați mai multă atenție poșetelor decât plaselor cu cumpărături, hoții speculează această neglijență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.