Și în acest weekend, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, în special în interiorul localităților și în zona unităților de alimentație publică pentru prevenirea evenimentelor rutiere și identificarea celor care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În cadrul acțiunilor au fost utilizate și aparatele Druger DrugTest 5000 intrate în dotarea polițiștilor, fiind efectuate testări pentru identificarea șoferilor care consumă substanțe interzise.

În urma acțiunilor desfășurate nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, fiind asigurat cadrul de normalitate și legalitate a circulației rutiere. 

În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest peste 500 de conducători auto și au fost identificați mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale și dispunându-se suspendarea dreptului de a conduce.

La data de 04.02.2023, orele 11 :40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, Biroul de Ordine Publică, au observat un autoturism care se deplasa pe strada Horea, către strada 1 Mai din mun. Rădăuți.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice, moment în care, conducătorul autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în trombă pe str. Horea, str. Vasile Conta apoi str. 1 Mai, unde a acroșat un autoturism, după care și-a continuat deplasarea, fiind blocat cu autospeciala de poliție pe strada 1 Mai din mun. Rădăuți.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din mun. Rădăuți, jud. Suceava. Conducătorul auto a prezentat documentul de identitate, permisul de conducere și autorizația de circulație provizorie a autoturismului.

În urma verificărilor efectuate asupra documentelor, s-a constatat faptul că autoturismul cu numărul de înmatriculare provizoriu are autorizația de circulație provizorie expirată, iar polița de asigurare obligatorie RCA este expirată. Ulterior, șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, iar testul a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care persoana în cauză a fost testată cu aparatul DRUGTEST marca Drager, iar testul a indicat rezultat negativ.

Șoferului i-a fost reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea indicațiilor polițișstului rutier, dar și pentru lipsă RCA. De asemenea, au fost ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale vehiculului, acesta fiind indisponibilizat.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. și ped. de art. 334 alin. (1) din Codul penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Poliției mun. Rădăuți.

La data de 03.02.2023, în jurul orelor 18:05, un bărbat în vârstă de 24 de ani, din loc. Cacica, a condus autoturismul pe DC 17 din loc. Cacica și a pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în parapetul de protecție din partea dreaptă a sensului de deplasare.  

  La sosirea echipajelor de poliție, șoferul emana miros de băuturi alcoolice, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și aparatul drug-test fiind condus fiind apoi condus la Spitalul orăşenesc Gura Humorului unde a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie din sânge.

Cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului sub aspectul comiterii infracţiunii de refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prev. şi ped. de art. 337 din C.P.

La data de 03.02.2023, în jurul orei 21:30, un bărbat de 37 de ani, din sat Molid, com. Vama, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Belțag, de pe raza satului Molid, com. Vama, jud. Suceava, a fost oprit pentru control, ocazie cu care i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. 

Urmare a testării, a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat

Având în vedere faptul că șoferul a condus un autovehicul pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice, acesta a fost condus la sediul Spitalului mun. C-lung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. 

Totdată, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, constatând faptul că șoferul, este posesor de permis de conducere, însă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, este CU RESTRICȚII-SUSPENDAT.  

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

La data de 04.02.2023, orele 00:01, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza SPR 12 Preutești, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, au oprit un autoturism ce se deplasa pe drumul județean DJ 208 din sat Hârtop, comuna Hârtop, județul Suceava.

Conducătorul auto nu a prezentat cartea de identitate și în urma verificărilor efectuate s-a constatat că este un bărbat de 32 ani și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest etilometru, rezultatul testului fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge. 

 În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”  faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal,  care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Hârtop sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

La data de 03.02.2023, orele 23:20, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.J. 155A, pe raza localității Rîșca, com. Rîșca, jud. Suceava, l-au depistat pe un bărbat din com. Mălini, care conducea autoturismul.

 Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.

La data de 06.02.2023, ora 00:02, polițiștii din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au identificat un autoturism care a derapat şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului comunal Osoi, com. Vultureşti, jud. Suceava iar în interior se afla o persoană care este în stare de ebrietate.

Procedându-se la controlul documentelor s-a constatat că șoferul este un bărbat de 26 ani din sat Siliştea, oraş Liteni, jud. Suceava care era incoerent în vorbire. 

 Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.86 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev şi ped de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.