O bucătărie de vis înseamnă crearea unui spațiu care să vă inspire și să fie în ton cu preferințele și stilul vostru de viață, doar că, de foarte multe ori, cădem în capcana magazinelor de mobilă și ajungem să avem un spațiu exact ca în showroom, lipsit de personalitate.

În timp, această imitație ne va da sentimentul că locul este neprietenos și nu se potrivește cu propriile gusturi și nici măcar cu cerințele noastre. Așadar, atunci când începeți un proiect de amenajare bucatarie, fiți atenți să conțină elemente personale, care să vă reprezinte.

Spre exemplu, dacă nu iubiți centralele termice și vi se pare că ocupă foarte mult spațiu, puteți gândi incorporarea unui termosemineu, care să dea un aer rustic încăperii. De asemenea, dacă spațiul este foarte mic, aveți posibilitatea de a renunța la unul dintre pereți, astfel încât să creați un spațiu deschis și aerisit unde să gătiți și să luați cina. Mai mult, potrivit designerilor interiori, insula este o piesă care nu trebuie să lipsească din bucătăria voastră, reprezentând locul unde întreaga familie se strânge și socializează.

Dar există și mici soluții prin care puteți da un aer rafinat bucătăriei, fără a cheltui sume fabuloase de bani. Cel mai important aspect este ca înainte de a da startul renovării, să vă întrebați ce vă doriți și care sunt lucrurile pe care le veți folosi cu adevărat. Noi venim cu câteva idei care să vă inspire și să vă ghideze în realizarea planului.

Organizați o tablă de scris

Puteți opta pentru vopsirea unui întreg perete cu vopsea cu efect de tablă sau să cumpărați o mică tablă pe care să o transformați într-un mic avizier. Acolo, membrii familiei vor avea posibilitatea să-și lase mesaje sau să scrie ce ar vrea să mănânce la cină. De asemenea, poate fi locul perfect unde puteți nota produsele pe care trebuie să le cumpărați de la magazin.

Adăugați plante la pervazul ferestrei

Pe lângă faptul că va înfrumuseța spațiul, puteți planta ierburi aromatice pe care să le folosiți în preparatele culinare și astfel veți avea mereu prospețime în mâncare, dar și în bucătărie. Cumpărați busuioc, oregano sau rozmarin și vă veți bucura de arome minunate. Mai mult, aceste plante vor purifica aerul.

Alegeți cu atenție panoul antistropire

Peretele dintre blatul de bucătărie și dulapurile suspendate are mult de suferit de-a lungul timpului, fiind predispus să fie stropit mereu când pregătiți mâncarea sau spălați vasele. Astfel, este indicat ca această zonă să fie acoperită cu un panou antistropire. Aveți posibilitatea să alegeți modele colorate, cu forme geometrice, care să dea atitudine bucătăriei. Puteți cumpăra plăci ceramice sau din porțelan, țiglă din sticlă, plăci metalice, din travertin sau stickere decorative.

Jucați-vă cu lumina

În funcție de atmosfera pe care doriți să o creați, mai ales dacă aveți un open space, vă sfătuim să vă jucați cu intensitatea luminii. Dacă atunci când gătiți aveți nevoie de lumină intensă, atunci când luați masa ați putea opta pentru una mai delicată. Nu vă limitați la plafoniere și lustre, ci îmbogățiți spațiul cu spoturi și sisteme de iluminat pe șine. Acestea vor crea magie în bucătărie și vei obține un ambient primitor și confortabil.

Păstrați culori calde

Atunci când alegeţi mobila de bucătărie, acordaţi o atenție sporită culorilor. O cameră vopsită în nuanțe calde, atât pentru pereți, uși și dulapurile suspendate, va părea mult mai vastă și primitoare.

De asemenea, nu vă sfiiți să adăugați un pic de artă în bucătărie. Aveți posibilitatea de a agăța postere cu mesaje gastronomice, unele retro sau chiar anumite poze cu bucatele pe care le-ați pregătit de-a lungul timpului. 

 

Sursă foto: Shutterstock 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.