BEx al PNL a decis, luni, să atace la CCR hotărârea de constituire a Comisiei speciale pentru legile justiţiei, apreciind că această comisie a fost înfiinţată prin încălcarea dispoziţiilor Regulamentului şedinţelor comune, neavând posibilitatea de a elabora rapoarte.

„PNL a decis să atace la CCR hotărârea de constituire a Comisiei care se ocupă de elaborarea unor proiecte de legi pe domeniul justiţiei sau de punerea în acord a codurilor cu deciziile CCR. În opinia noastră, Comisia comună specială a fost constituită în mod eronat, cu încălcarea dispoziţiilor Regulamentului şedinţelor comune”, a precizat, luni, deputatul PNL Gabriel Andronache, după şedinţa BEx.

El a invocat articolul 8, alin. 6, şi articolul 13 din Regulamentul şedinţelor comune, în care se prevede că o comisie comună specială nu poate prezenta rapoarte decât plenului comun.

„Ori plenul comun nu poate dezbate şi nu poate legifera în domeniul justiţiei pentru că nu are competenţă. Competenţa plenului comun de a legifera se reduce la 2-3 activităţi, respectiv revizuirea Constituţiei, chestiuni legate de adoptarea Legii bugetului şi adoptarea Legii privind Statutul deputaţilor şi senatorilor”, a spus Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.