Lungu a precizat că tragedia petrecută luni la Bucureşti, unde un copil de patru ani a fost omorât de câini, iar fratele său de şase ani a fost muşcat, nu face decât să-i întărească convingerea că decizia de strângere a câinilor de pe străzi este cea mai bună soluţie.
„Cred că noi suntem cu un pas înainte faţă de alte oraşe din ţară, avem făcute adăposturile din Lunca Sucevei, pentru a duce acolo câinii pe care îi prindem pe străzi. Nu este uşor, ne luptăm cu morile de vânt, sunt mulţi cetăţeni care spun că ei sunt iubitori de animale şi ascund aceşti câini, iar pe de altă parte, nu avem forţe suficiente pentru a-i prinde pe toţi, în scurt timp”, a spus Lungu.
Edilul sucevean spune că sunt numeroase încercări de stopare a acestei campanii, de strângere a câinilor vagabonzi, fiind primite chiar şi ameninţări.
„Săptămâna trecută am avut o discuţie cu un vicepreşedinte al unei asociaţii de protecţie a animalelor, care m-a avertizat să nu mai strângem câinii de pe străzi, că vor veni cu o ordonanţă prezidenţială să ne interzică acest lucru, pentru că ei nu sunt de acord şi câinii mici şi cei neagresivi trebuie lăsaţi pe străzi”.
În opinia sa, astfel de concesiuni nu vor face decât să zădărnicească toate eforturile făcute.
„Mergem înainte cu strângerea câinilor de pe străzi. Câinii vagabonzi reprezintă o problemă nerezolvată în ultimii 25 de ani în România. Din estimările oficiale, în Bucureşti, numărul acestora trece de 50.000. Este ceva de neînchipuit”, consideră primarul Ion Lungu, care a precizat că în Suceava nu sunt mai mult de 3000 de câini.
Lasa un raspuns