Primarul reales al comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a semnat în ultimele cinci zile trei contracte de finanțare care însumează aproape 12 milioane de lei. Două dintre contracte vizează creșterea calității și atractivității actului educațional din perspectiva profesorilor cât și al elevilor. Astfel, unul dintre contracte în valoare de 1.468.350 lei a fost semnat cu firma Axa Computers pentru dotarea tuturor  școlilor  din comună cu echipamente IT de cea mai nouă generație.

„Dotăm școlile cu calculatoare , laboratoare de informatică , monitoare interactive ,imprimante multifuncționale , scanere , sisteme audio, camere video-conferință , laptopuri cu programe educaționale pentru fiecare din cele 46 săli de clase și laboratoare în care se desfășoară procesul educațional la toate școlile din comuna Cornu Luncii”, a spus Fron.

Un al doilea contract în valoare de 1.158.798,67 lei a fost cu firma Integritech Solutions pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlilor din comuna Cornu Luncii.  Ambele contracte au fost semnate în prezența directorului Vasile Pohoață.

În fine, al treilea contract și cel mai consistent în valoare totală de 9,5 milioane de lei vizează înființarea de sisteme de canalizare inclusiv stații de epurare în satele Păiseni, Sasca Mareși Șinca. Contractul de finanțare a fost semnat miercuri, 10 iulie, de către primarul Gheorghe Fron cu ministrul dezvoltării, Adrian Veștea. Banii sunt alocați prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Acest contract este valabil până la data de 31 decembrie 2026 termen  în care se va finaliza obiectivul de investiții și punerea în funcțiune a acestuia.

„Prin investițiile pe caree le facem pregătim înființarea polului turistic care va cuprinde cele trei sate Păiseni, Sasca Mare, Șinca, sate foarte frumoase așezate într-o zonă pitorească”, a subliniat Gheorghe Fron care a ținut să evidențieze munca efcientă a echipei din Primărie în realizarea de proiecte necesare dezvoltării comunei.

One Response

  1. dorin

    Termenul limita pentru conformare privind epurarea apelor uzate prevazut de Directiva 91/271/CEE si HG nr. 188/2002, cu completarile si modificarile ulterioare , pentru aglomerarile mai mici de 10.000 l.e. era 31.12.2018. Autoritatea publica locala, sub coordonarea Consiliului Judetean SUCEAVA si ACET SUCEAVA, responsabili pentru implementarea strategiilor pe termen mediu si lung din MASTER PLAN a judetului SUCEAVA pe apa si apa uzata, au obligatia sa actioneze cu celeritate in vederea conformarii cu legislatia in vigoare. Cate controale au efectuat SGA SUCEAVA si ABASIRET, pe tematica Programelor Etapizate din legea Apelor nr. 107/1996, ca, sanctiuni contraventionale nu au dat deloc !!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.