Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a subliniat că este alături de medicii de la Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Spitalului Județean Suceava. Edilul laudă eforturile acestora și apreciază faptul că au reușit să ajungă la performanța de a face  250 de teste pe zi.

„Am obligația morală sa apăr doctorii de la Laboratorul de Biologie Moleculară de la Spitalul Județean  în fața unor acuzații publice nefondate, care au depus un efort deosebit în ultimile 10 zile si au reușit să pună în funcțiune aparatul de testare de la de la Universitate, echipamentele donate de arhiepiscopie si aparatul PCR donat de primarie, adus din Coreea de Sud. Astăzi datorită sacrificiului lor (lucrat până la epuizare) si profesionalismului de care au dat dovadă fac la Suceava 250 de teste pe zi și, începând din data de 8.04.2020 rezultatele se dau în aceeasi zi”, a declarat primarul Ion Lungu.

Acesta a adăugat că la Iasi, unde se fac testări pentru coronavirus si pentru celelalte orașe din Moldova se fac 500 de teste zilnic.

„Să nu uităm că până la începutul lunii aprilie nu se faceau teste de loc Suceava. Este prea devreme să tragem concluzii dar cu siguranță aceste testări vor conduce la salvarea de vieti omenesti. Dragi eroi, fără niciun fel de exagerare, aveți recunoștința comunității! Ne plecăm în fața voastră! Vă suntem alături!”, a conchis Ion Lungu.

Primarul Sucevei arată că, coform imaginii de mai sus, buletinul aparținând unei persoane care a fost depistată pozitiv, a fost internată i-au ieșit două rezultate negative și este acasă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.