Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a întâlnit luni, 25 ianuarie, la Piatra Neamț, cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, respectiv cu directorul general Vasile Asandei și cu Cristian Zamă, directorul Organismului Intermediar ADR Nord- Est, unde a purtat discuții foarte importante cu privire la implementarea proiectelor aferente Exercițiului Financiar 2014 – 2020.
„Gradul de realizare a proiectelor, sumele efectiv încasate fiind de peste 60%, acest lucru ne permite să ne clasăm pe locul I la nivelul Regiunii Nord-Est la atragerea fondurilor europene”, a declarat primarul municipilui Suceava, Ion Lungu.
Acesta a adăugat că discuția a fost la fel de importantă în ceea ce privește portofoliul de proiecte aferent perioadei de finanțare 2021 – 2027 pe care îl are pregătit municipalitatea, care va fi cuprins în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava, care va fi finalizată până pe 30.06.2021.
„Au fost discuții legate de modalitatea de finanțare a proiectelor pe POR – Programul Operațional Regional și pe PNRR – Pogramul Național de Redresare și Reziliență.
Prioritatea de grad zero a municipalității este atragerea Fondurilor Europene”, a precizat Ion Lungu.
Edilul a precizat că la proiectele pe fonduri europene care sunt în curs de implementare în municipiul Suceava nu sunt probleme, acestea derulându-se conform graficului. În ceea ce privește noul exercițiu financiar, municipalitatea se pregătește să atragă cât mai mulți bani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.