Marţi după-amiază a avut loc o întalnire a reprezentanţilor Asociației Municipiilor din România (AMR) cu premierul Ludovic Orban şi o parte din echipa guvernamentală. După discuţiile purtate la Palatul Victoria, primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreşedinte al AMR, a declarat că primarii de municipii au apreciat deschiderea guvernului Orban pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă acestia.

„Am găsit Fondul de rezervă la dispoziţia premierului complet epuizat; au fost alocări fără nicio noimă. Vă spun foarte clar, cine a luat bani pe Fondul de rezervă, înseamnă că nu mai are nevoie de bani, pentru că, dacă i s-au alocat bani, şi-a primit suma de care avea nevoie”, a declarat premierul Ludovic Orban la intalnirea cu representantii AMR.

In  urma discuţiilor cu premierul şi o parte a echipei ministeriale, primarul Sucevei a anunţat că s-a convenit ca bugetul pentru anul 2020  să fie aprobat pană la 31 decembrie 2019.

De asemenea, primarii prezenţi la întalnire au primit asigurări că 65% din impozitul  pe venit va fi alocat primăriilor precum şi faptul că peste 50% din cheltuielile sociale ale autorităţilor locale vor fi preluate de catre Guvern.

„Pentru celelalte probleme fonduri europene, descentralizare, transferul caselor de cultură şi altele se va face o comisie mixtă Guvern – AMR care care va  analiza problemele ridicate. Primarii de municipii au apreciat deschiderea guvernului Orban pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă”, a declarat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.