„Parcul industrial reprezintă o zonă economică delimitată în care agenţii economici se localizează având acces la infrastructură şi utilităţi, administrate de o societate comercială. Titlul de parc industrial se acordă de către Guvern. Proiectul va duce la extinderea reţelei de canalizare către parcul industrial fiind aprobat deja prin PNDL. Urmează să fie accesate fonduri pentru amenajarea centrului administrativ şi a celui de afaceri şi a drumurile de interior. Pentru promovarea acestui parc am avut deja o discuţie în ideea promovării comune a parcului nostru şi a Parcului Integrat de Industrie Alimentară Suceava – Botoșani, aflat pe agenda domnului Gheorghe Flutur”, a afirmat Adrian Popoiu.
Primarul de Siret a arătat că scopul imediat al înființării parcului industrial este atragerea de investitori în oraș prin acordarea unor facilități de ordin edilitar, respectiv accesul la infrastructură, şi fiscal, în limitele prevăzute de legislația specifică parcurilor industriale, dar şi de cea care guvernează acordarea ajutoarelor de stat.
„Printre avantajele deschiderii unui parc industrial sunt pe termen mediu şi lung, crearea de noi locuri de muncă şi de noi surse de venit la bugetul local, respectiv impozite şi taxe locale, dar şi impozit pe venit sau impozit pe profit, în mod direct iar în mod indirect, prin revitalizarea oraşului odată cu dezvoltarea economică a acestuia”. Popoiu a precizat că dezvoltarea economică a oraşului va avea ca efect creşterea numărului de salariaţi, scăderea şomajului, dar şi creşterea puterii financiare a locuitorilor Siretului.
Viitorul parc industrial va fi amenajat pe o suprafaţă de 16 hectare de teren situat în apropierea graniţei cu Ucraina. Popoiu a precizat că ideea înfiinţării acestui parc industrial a pornit încă din anul 2008, dezvoltarea unei zone de afaceri urmând să aibă numeroase avantaje pentru oraşul Siret.
Lasa un raspuns