Candidatura lui Tiberius Brădățan pentru funcția de primar al municipiului Suceava a fost respinsă de Judecătoria Suceava. Același lucru s-a întâmplat și cu candidaturile pentru Consiliul Local.

Lista de consilieri locali ai PSD a fost contestată de Vasile Cioban, iar candidatura lui Brădățan de către Mircea Blîndu.

Contestațiile au fost formulate pentru modul în care au fost realizate și completate listele de susținători ai candidaților. Judecătoria Suceava a anulat 872 de susținători care au semnat pe listele de candidați pentru Consiliul Local, deoarece nu au îndeplinit cerințele legale. PSD depusese o listă cu 1.440 de susținători, pentru susținerea candidaturilor fiind necesar un număr de 976 de semnături.

„Admite acţiunea formulată de către contestatorul Cioban Vasile împotriva hotărârii nr. 9 din data de 25.04.2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală Nr. 1 Suceava, în contradictoriu cu intimaţii Brădăţan Tiberiu Marius, Mocanu Vasile, Girigan Eugen, Cocriş Doiniţa – Nela, Grosar Alexandru – Cornel, Boberschi Cristian Neculai, Bejinaru Mitică, Păduraru Andrei – George, Apetroaie Daniel – Ioan, Fuior Iuliana, Cristescu Florin, Buciac Ioan – Gabriel, Petrescu Gheorghe, Rusu Dumitru, Pohoaţă Magdalena – Manuela; Darie Liliana – Camelia, Negură Gheorghe, Aioanei Răzvan – Vasile, Gălăţeanu Ioan – Sorin, Livadariu Dumitru, Ungureanu Cristina Carmen Barbara, Huţan Monica Ancuţa, Casandra Silviu, Munteanu Iacob Cristian Benedict, Roşca Maria, Gavriluţ Răzvan Petru, Paiu Mihaela Adelina şi Ghiaţă Andrei – Leonte. Anulează hotărârea nr. 9 din data de 25.04.2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală Nr. 1 Suceava şi, în consecinţă, respinge propunerea de candidatură a intimaţilor la funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Suceava, judeţul Suceava. Cu drept de a formula apel în termen de 24 de ore de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Suceava. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.04.2016”, se arată în comunicat.

PSD a contestat decizia Judecătoriei, urmând ca în cursul zilei de azi, Tribunalul Suceava să se pronunțe asupra apelului format față de decizia de neînregistrare.

Contactați telefonic, atât membrii, cât și liderii PSD nu au răspuns.

Ce va face Brădățan?

În situația în care decizia Judecătoriei Suceava nu este în favoarea candidatului Tiberius Brădățan, pe cine va susține acesta? Pe liberalul Ion Lungu sau pe candidatul Ștefan Alexandru Băișanu, ținând cont că în luna februarie a acestui an PSD și ALDE au semnat un protocol de colaborare și pot face alianțe în teritoriu doar împreună?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.